Pravaška Facebook zajednica raspričala se o svrgavanju Đapića, u HSP-u tvrde - nema šanse!

PRAVAŠKA Facebook zajednica večeras se naveliko raspričala o tome da će Danijel Srb iz stranke ukloniti počasnog predsjednika Antu Đapića. Navodno po nalogu Tomislava Karamarka, odnosno, njegove koalicijske partnerice Ruže Tomašić!

Teorija koja graniči s znanstvenom fantastikom kaže da bi u tom slučaju Srb i HSP bili prihvatljivi za veliku desnu koaliciju koju okupljaju Karamarko i Tomašić. Djeluje nevjerojatno, ako znamo da Srba dosad nisu krasili ni odlučnost, a ni neki radikalni potezi, kakav bi puč u HSP-u nesumnjivo bio. Je li moguće da je navukao kostim Supermana i da će sve iznenaditi nečim tako nezamislivim?!

Matković: "Oni koji su rušili Đapića izbačeni su iz HSP-a"

"Nema šanse. Zna se kako se provodi procedura u HSP-u. A zna se iz ranijih iskustava kako su završili oni koji je nisu poštivali. Izbačeni su iz stranke", komentirao je za Index Josip Matković, šef splitsko-dalmatinskog HSP-a i član predsjedništva Đapićeve stranke. On mu je jedna od glavnih uzdanica tako da je to otprilike i stav počasnog predsjednika koji, kako se čini, unatoč pričama po Facebooku, i dalje čvrsto drži sve konce u svojim rukama i suvereno vlada situacijom.

Shit lista Pere Ćorića

"Mi s HDZ-om i nismo nešto konkretno dogovarali, ali ne znači da nećemo. Za koji dan ćemo potpisati sporazum o zajedničkom izlasku na izbore sa HČSP-om u Zagrebu i Splitu. Mogu samo reći da stranka kojoj drugi uvjetuje što će i s kim, i nije zaslužila da bude koalicijski partner HSP-u, pogotovo u situaciji kada se naša stranka izjednačuje s jednim SDSS-om", kazao nam je Matković. Očito ga je zasmetala "shit lista" Pere Ćorića, glavnoga tajnika HSP AS-a. Stranka Ruže Tomašić može sa svima, ali sa HSP-om i SDSS-om nikako. Naplatili su hrvatstvo i srpstvo na račun osobnih interesa. Spomenuo je Ćorić i SDP i HNS, ali oni su iz neke druge priče. Anacionalne.

Karamarko ujedinitelj hrvatske desnice

Nije Matković ostao dužan. On neku veliku razliku između HDZ-a i stranke Ruže Tomašić ne vidi. "HSP Ante Starčević najobičnija je light verzija HDZ-a", drži.

Nema sumnje, kako se izbori bliže sve je oštrije raspoloženje na pravaškoj sceni. Još ljetos vladala je kud i kamo blaža klima, premda su i tada jedni drugima bili nespojivi. Ono što ih na ovaj ili onaj način veže to je HDZ, odnosno, Tomislav Karamarko, ujedinitelj hrvatske desnice. Tko ne bi s njim po nove mandate i fotelje? Pravaša je, međutim previše i guši ih nesloga pa će se svi teško okupiti uz stožernu stranku desnice i njezinog vođu. 

Ćorić: "HSP više ne postoji!"

Sve i da Đapića uklone, Ćoriću HSP i dalje ne bi bio prihvatljiv pa se tako sve priče o puču u Đapićevoj stranci čine pretjeranim.

Ipak, nije mu promaknulo da je Srb u javljanju na Z1 zvučao dosta zagrijan za ideju priključenja njihovom bloku kojeg formiraj s HDZ-om. "Nema ništa od toga. Đapić, Srb, Jukić... Srb je mlad, zgodan, sportaš, ali nije vođa. Bez obzira na te priče, ja tu ništa ne očekujem. HSP zapravo više ni ne postoji. Neki dan u Iloku nisu mogli okupiti 11 ljudi iz cijele županije. Njima je problem sada pronaći i 500 članova za izbornu skupštinu, a na našoj bilo nas je više od tisuću. HSP je potpuno demontiran, članstvo masovno prelazi kod nas. Mi nastavljamo širiti naš blok sa HSS-om i Blokom umirovljenici zajedno", kaže Ćorić. 

Pročitajte više