Predsjednik Skupštine Crne Gore u Hrvatskoj: Nemjerljiva je pomoć koju nam Hrvatska daje na putu prema EU

Foto: Goran Mehkek/Cropix

U SLUŽBENOM posjetu Hrvatskoj boravi predsjednik Skupštine Crne Gore, Ranko Krivokapić. U Hrvatskom saboru primio ga je predsjednik Sabora Josip Leko.

Odnosi Hrvatske i Crne Gore razvijaju se u dobrom smjeru, vrlo su dobri i uskoro će postati partnerski budući da je put Crne Gore prema euroatlantskim integracijama započet, rekao je predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko.

"Budući da Crna Gora ubrzano ide u Europsku uniju, a Hrvatska će formalno postati članica 1.srpnja ove godine, Hrvatska izražava zadovoljstvo i sve svoje iskustvo koje je stekla u pristupnim i pretpristupnim procesima spremna je podijeliti s Crnom Gorom", rekao je Leko.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić čestitao je Hrvatskoj na skorom ulasku u Europsku uniju. Uspjeh je to zemlje koja je kroz izuzetan napor vratila svoju punu državnost, te istodobno osigurala brz demokratski razvoj koji je doveo do članstva u EU. To je veliko iskustvo i inspiracija za Crnu Goru kako se dostižu europske vrijednosti, istaknuo je Krivokapić.

"Nemjerljiva je pomoć koju Hrvatska daje na tom putu sve vrijeme. Sada će biti još više kao vrata Balkana za Europsku uniju sa svježim iskustvom iz europskih integracija. Ali parlamenti imaju puno više, ne samo da šire misiju demokracije da naša društva konstituiraju kako europske demokracije već i da pomažu gospodarski razvoj naših zajednica. Intenzitet svih naših Odbora je velik, bit će još i veći", zaključio je Krivokapić.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić razgovarao je i s premijerom Zoranom Milanovićem te predsjednikom Ivom Josipovićem.
 

Pročitajte više