Predstavljen projekt Wings: Cilj je unaprijediti konkurentnost nezaposlenih osoba zrakoplovne struke

Foto: ZLZ 

DANAS je na Fakultetu prometnih znanosti predstavljen Projekt WINGS, regionalni centar za specijaliziranu edukaciju u zračnoj luci.

Wings projekt - Regional Education Centre for Specialised Training at Airports, je projekt za kojeg je kao nositelj kandidirala Zračna luka Zagreb,d.o.o. i dobila sredstva iz predpristupnog fonda EU IPA IV.
 
U prosincu 2013. godine, predsjednik Uprave Zračne luke Zagreb, d.o.o. dr. sc. Miroslav Drljača u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje potpisao je ugovor vrijedan 175.761,97 EUR, od čega sredstva EU iznose 134.048,07 EUR.
 
Projekt je u suradnji s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - regionalni ured Zagreb i Fakultetom prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu izradila Zračna luka Zagreb kao nositelj, a suradnik na projektu bila je Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo.
 
Projekt su danas predstavili: prof.dr.sc.Ernest Bazijanac, dekan Fakulteta prometnih znanosti, dr.sc.Miroslav Drljača, direktor Zračne luke Zagreb,d.o.o. i mr.sc. Igor Štimac, voditelj projekta.
 
U predstavljanju je posebno naglašeno da je cilj Wings projekta unaprijediti kompetencije i konkurentnost nezaposlenih osoba s diplomom inženjera zračnog prometa. Tijekom teorijske i praktične nastave, polaznici će unaprijediti svoje znanje u području zračnoga prometa i osobne prezentacijske vještine s naglaskom na  povećanje konkurentnosti u traženju posla na zrakoplovnom tržištu rada.
 
Polaznike će voditi visoko obrazovani predavači,  instruktori  i mentori koji su i kvalificirani stručnjaci s višegodišnjim iskustvom u zračnom prometu. 
 
Sva predavanja bit će koncipirana kao nadogradnja na fakultetski program i fokusirana na lakšu integraciju polaznika u poslovne procese, obzirom da će polaznici dobiti znanje iz svakodnevnog rada zračne luke te se osobno usavršavati u obliku "soft skills" programa.
 
U namjeri pružanja kombiniranih znanja više segmenata, gosti predavači sa Fakulteta prometnih znanosti će u neka od predavanja uvesti i znanstvenu komponentu, a predavači iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u svojim predavanima dati će doprinos proceduri samog procesa zapošljavanja. Projekt traje 12 mjeseci.
 
 

Pročitajte više