Premijer ipak ide u SAD: Milanović stisnuo zube i "objasnio" Amerikancima da nije terorist



ZORAN MILANOVIĆ ipak ide u Chicago, na summit NATO saveza, doznaje HTV iz izvora u Vladi. Podsjećamo, Novi list u izdanju od srijede izjavio je da Milanović razmišlja o odustajanju od summita zato što nije želio popunjavati formular koji mora ispuniti kako bi dobio američku vizu.

U formularu je Milanović morao odgovoriti na niz neugodnih pitanja, poput onoga je li terorist i planira li se u SAD-u baviti organiziranom prostitucijom. Činjenica da premijer države koja je članica NATO-a mora odgovarati na ovakva pitanja u Vladi je izazvala rezignaciju.

No, Milanović je formular, kako doznaje HTV, ipak popunio, te će mu viza biti odobrena. Komentar "afere formular" dao je i američki veleposlanik u Hrvatskoj James Foley, koji kaže da za sve moraju vrijediti ista pravila.

"Svi dužnosnici, predsjednici vlada, predsjednici država koji putuju u SAD trebaju vizu, to je sigurnosni zahtjev i formular mora biti ispunjen. To nema nikakve veze s Hrvatskom ni s premijerom. Vjerujemo da ovaj članak nije odraz bilo kakvih službenih namjera u vezi s tim", rekao je Foley.

Pročitajte više