Preminuo slavni umjetnik Mersad Berber



AKADEMSKI slikar i slavni umjetnik, slikar i grafičar Mersad Berber, preminuo je iznenada sinoć u svom domu u Zagrebu.

Članovi porodice Berber su u šoku, a njegova supruga Ada i sinovi Ensar i Azer u ovom trenutku ne žele davati izjave za medije.

Berber je slikarstvo diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Ljubljani 1963. godine, odsjek slikarstvo u klasi Maksima Sedeja. Od 1978. do 1982. godine radio je na Katedri za crtež i grafiku Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu.

Mersad Berber bio je jedan od najpoznatijih grafičara u svijetu, imao je niz uspješnih samostalnih i kolektivnih izložbi, a ujedno je i dobitnik više od 50 nagrada i priznanja za svoj rad.

Živio je i radio u Zagrebu i Dubrovniku od 1992. godine.

Bandić izrazio sućut

U povodu smrti Mersada Berbera, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić uputio je izraze sućuti obitelji proslavljenog umjetnika, akademskog slikara, profesora i svjetski poznatog grafičara:

"Duboko me potresla vijest o smrti gospodina Berbera, velikog umjetnika, čovjeka koji je svojim radom ostavio neizbrisiv trag u hrvatskoj i svjetskoj umjetnosti.
 
Iako nema riječi kojima bi se ublažila bol u ovim teškim trenucima gubitka i tuge, molim vas da primite izraze moje najiskrenije sućuti", stoji u Bandićevoj poruci.

Pročitajte više