Preuzela volan: Američka tinejdžerka spasila kolege nakon što je vozač autobusa doživio srčani udar

KADA je vozač školskog autobusa u Philadelphiji za vrijeme vožnje doživio srčani udar jedan je američka tinejdžerka skočila za volan i svojom brzom reakcijom vjerojatno školske kolege spasila od potencijalno smrtonosne prometne nezgode, piše NY Daily News.

17-godišnja Graceann Rumer za NBC Philadelphia rekla je kako je shvatila da mora nešto učiniti kada je primijetila da autobus nitko ne vozi.

Za vrijeme incidenta u autobusu se nalazilo oko 30 učenika koji su se nakon nastave vraćali kućama, a oko 15.30 po lokalnom vremenu 51-godišnji vozač Charles Duncan odjednom je izgubio svijest i skliznuo s vozačkog sjedala.

Rumer, koja je voziti počela prije neka dva tjedna brzo je skočila za volan autobusa i uspješno ga maknula s puta automobila koji su dolazili iz suprotnog smjera.

Iako nije mogla do kočnice jer joj je Duncan smetao, uspjela je s autobusom skrenuti pored ceste u sigurno ga zaustaviti.

Nitko od učenika iz autobusa nije ozlijeđen, no vozač je kasnije preminuo u bolnici. Rumerini kolege i učitelji hrabru tinejdžerku zovu herojem.

Svim učenicima koji su potreseni zbog događaja škola Calvary Christian Academy osigurat će potrebno psihološko savjetovanje i pomoć.

Pročitajte više