Prije su se sukobljavali zbog socijalne politike: Argentinska predsjednica i papa razgovarali o financijama

Foto: Guliver image/Getty images

ARGENTINSKA predsjednica Cristina Fernandez, koja je u subotu posjetila papu u Vatikanu, izjavila je nakon susreta da je s njime na ručku razgovarala o svjetskim financijama i argentinskom gospodarstvu.

Fernandez i papa Argentinac, koji su se susreli nekoliko puta nakon njegova izbora, imali su napete odnose dok je on bio nadbiskup Buenos Airesa i često su se sukobljavali zbog vladine socijalne politike.

 


Fernandez je u subotu na svojoj stranici na Facebooku objavila fotografiju s papom ispred slike nekadašnje argentinske prve dame Eve Peron.


Nakon što je izabran za papu u ožujku 2013., Jorge Mario Bergoglio nije posjećivao svoju domovinu, koja se trenutačno bori s recesijom i nemogućnošću vraćanja dugova.

Fernandez je izjavila novinarima da je s papom razgovarala o glasovanju u Općoj skupštini Ujedinjenih naroda 9. rujna o stvaranju pravnog okvira za restrukturiranje dugova, potaknutog argentinskom dužničkom krizom.

"Razgovarali smo o tim stvarima i djelovao mi je sretan zbog te odluke UN-a", rekla je argentinska predsjednica u rimskoj zračnoj luci Campino prije odlaska.

Pročitajte više