Profesor na Floridi zbog otkaza ubio ravnateljicu pa presudio i sebi: Učenici i kolege u potpunom šoku

PROFESOR Shane Schumerth jučer je, nakon što mu je uručen otkaz, ušetao u privatnu školu na Floridi s pištoljem skrivenim u kovčegu za gitaru te s nekoliko hitala ubio ravnateljicu Dale Regan. Potom je presudio i sebi.

Do ubojstva i samoubojstva je došlo jučer oko 13.30 sati po lokalnom vremenu, za vrijeme trajanja nastave, kada je škola bila prepuna učenika. Policija je odmah po dojavi o pucnjavi zaključala školu, a kada su stigli na mjesto zločina u uredu ravnateljice pronašli su dva tijela, javlja AP.

Schumerth je bio profesor španjolskog jezika i mnogi su se učenici često žalili kako im se ne sviđaju njegove metoda predavanja. S druge strane, za ravnateljicu učenici i kolege imaju samo riječi pohvale. Tvrde kako je bila divna osoba i da je uživala u učenju. Imala je velike planove za školu, kao i za njezine učenike.

Iako nije službeno potvrđeno, policija pretpostavlja kako je motiv za ubojstvo bio otkaz. Ostali detalji bit će poznati nakon završenog očevida. Nije ni poznato zbog čega je ubojica dobio otkaz.

Pročitajte više