Program jačanja konkurentnosti poduzetnika i obrta: 103 tvrtke dobile 70 milijuna kuna bespovratnih potpora

Foto: Nenad Dugi / Cropix

PROGRAM Poduzetnički impuls ide dalje. Danas će u Ministarstvu poduzetništva i obrta biti predstavljeni rezultati natječaja za mjeru B1, čiji je cilj jačanje konkurentnosti poduzetnika i obrtnika.

Za program jačanja konkurentnosti poduzetnika i obrtnika predviđeno je nešto više od 70 milijuna kuna. Bespovratnu potporu za ovu godinu dobile su 103 tvrtke, o čijim imenima i djelatnostima će na današnjoj konferenciji za novinare izvijestiti resorni ministar Gordan Maras. Najveći pojedinačni iznos dobile su tvrtke iz Zadarske i Zagrebačke županije koje se bave proizvodnjom mreža i ambalaže, odnosno zbrinjavanjem opasnog otpada. Svaka je dobila po 1,4 milijuna kuna. Inače, za poduzetničkim impulsom od samog starta vlada veliki interes. Zamjenik ministra Dražen Pros otkrio je kako je Osječko- baranjska županija jedna je od onih s najkvalitetnijim i najučinkovitijim poduzetničkim agencijama.

"Ako promatram to kroz ovu godinu i poticaje koje su poduzetnici iz Osječko-baranjske županije ostvarili, onda je to za sada u iznosu oko 4,3 milijuna kuna", rekao je Pros.

Pročitajte više