Prolazne ocjene uvjetovali seksualnim uslugama: U BiH počelo suđenje dvojici profesora Pravnog fakulteta

NA OPĆINSKOM sudu Tuzla danas je počelo suđenje nekadašnjim profesorima Pravnog fakulteta Sarajevo, Zdravku Lučiću i Enesu Durmiševiću, koji su osumnjičeni da su počinili kazneno djelo spolnog odnosa zloupotrebom položaja, javlja Klix.ba.

Naime, optužnica ih tereti da su kao profesori seksualno iskoristili studentice kojima su nakon toga upisali prolazne ocjene u indeks. Nakon što je pročitana optužnica, Sudsko vijeće je donijelo odluku o nastavku sudskog procesa iza zatvorenih vrata.

Inače, Lučićevo i Durmiševićevo ime se dovodi u vezu sa četiri studentice Tuzlanskog odjeljenja Pravnog fakulteta u Sarajevu. Suđenje je proglašeno zatvorenim za javnost na zahtjev tužiteljstva koje drži kako je tijekom dokaznog postupka potrebno zaštiti identitet i dostojanstvo oštećenih djvojaka.

U vezu sa seksualnom aferom na Tuzlanskom odijeljenu Pravnog fakulteta dovođeni su i profesori Bajro Golić i Fuad Saltaga, koji su u međuvremenu preminuli. Također, spominjalo se i ime profesora Sanjina Omanovića, ali protiv njega nije podignuta optužnica.

Pročitajte više