Pronađeni dijelovi tijela kopilota koji je ubio sebe i 149 ljudi

Foto: FAH

PILOT heroj Patrick Sondenheimer, koji je pokušavao spriječiti kolegu Andreasa Lubitza u stravičnom ubilačkom pohodu, za Germanwings je počeo raditi prije manje od godinu dana. 34-godišnjak je prije toga letio za Lufthansu i vozio je na dugim linijama.

Budući da je imao dvoje male djece, trogodišnjeg sina i šestogodišnju kćer, želio je biti više sa svojima pa je promijenio posao, piše Mirror. 

Elke Bonn, ravnateljica privatnog vrtića u Düsseldorfu u koji idu njegova djeca, rekla je listu Bunte da je cijela zajednica u šoku. "Pokojni pilot bio je otvoren i uvijek spreman pomoći, širio je veselje oko sebe", rekla je ravnateljica.

Lubiz je imao suicidalne misli

Kopilot Lubitz, koji se zatvorio u kokpit zrakoplova i namjerno ga srušio u francuskim Alpama, imao je suicidalne misli, prenosi abcnews.go.com izjave tužiteljstva koje sudjeluje u istrazi nesreće. Medicinska dokumentacija pokazala je da je nekad bio liječen od psihičkih problema povezanih sa željom da si oduzme život.

Ipak, tužitelj iz Düsseldorfa Christoph Kumpa rekao je da i dalje ne znaju Lubitzov motiv za rušenje zrakoplova i ubojstvo drugih ljudi. Dodao je da nije pronađeno oproštajno pismo ili dokument kojim bi se pokazalo kako je u vrijeme rušenja zrakoplova imao namjeru počiniti samoubojstvo.

Francuski istražitelji zrakoplovnih nesreća potvrdili su da su pronašli dijelove tijela za koje vjeruju da su pripadali kopilotu Andreasu Lubitzu, koji je prouzročio tragičnu nesreću u francuskim Alpama. Zbog siline udara  sve dijelove tijela moraju identificirati uz pomoć DNK analize.

Dokumentacija iz bolnice u kojoj se kopilot liječio predana tužiteljstvu

Njemačka bolnica u kojoj se liječio kopilot Germanwingsa ranije je predala njegovu medicinsku dokumentaciju tužiteljstvu u Düsseldorfu. Sveučilišna bolnica u Düsseldorfu nije htjela objaviti od koje se bolesti Lubitz liječio, osim da nije u pitanju depresija. Lubitz je od veljače triput bio u bolnici, posljednji put 10. ožujka.

Pretragom njegova doma pronađena je poderana doznaka kojom mu je liječnik dao bolovanje za dan nesreće. Otkriće da je Lubitz zatajio bolest od svog poslodavca izazvala je pozive da se promijeni zakon o povjerljivosti podataka u odnosu liječnika i pacijenta.

Spasilačke službe i danas su nastavile s gradnjom puta koji će olakšati pristup mjestu nesreće. Istovremeno tragaju za drugom crnom kutijom u kojoj su zabilježeni zadnji podaci o letu.

Pročitajte više