Pronađeni razbojnici iz Dramlja, policija našla i veliku svotu novca koju su ukrali

Ilustracija: Shutterstock

POLICIJSKI službenici Policijske uprave primorsko-goranske i Policijske postaje Crikvenica provode kriminalističko istraživanje u suradnji s policijskim službenicima Policijske postaje Krk, Interventne jedinice policije Rijeka, Policijske uprave zagrebačke, Ravnateljstva policije MUP-a u sjedištu te Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci,  a u svezi kaznenog djela razbojništva počinjenog 31. kolovoza 2015. godine na području Crikvenice.

Kriminalističko istraživanje provodi se nad dvojicom hrvatskih državljana, i to 55-godišnjakom i 57-godišnjakom, od kojih je prvi uhićen na području otoka Krka, a drugi na zagrebačkom području. U dosadašnjem tijeku kriminalističkog istraživanja policijski su službenici pronašli veću količinu novca, predmete i osobno vozilo korišteno prilikom počinjenja kaznenog djela razbojništva. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja počinitelji će uz kaznenu prijavu biti predani pritvorskom nadzorniku.
Policijska uprava primorsko-goranska se ovom prilikom ispričava građanima s područja Jadranova i Dramlja zbog eventualnih uznemiravanja nastalih tijekom provođenja ove policijske akcije provedene u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela razbojništva.

Dvojica hrvatskih državljana, 55-godišnjak i 57-godišnjak, osumnjičenih za pljačku oko 855 tisuća kuna u razbojničkom prepadu na cesti u Dramlju 31. kolovoza, zadržani su u istražnom zatvoru na temelju odluke sudca istrage riječkoga Županijskog suda.


Osumnjičenici su opljačkali djelatnika hotelske kuće Jadran iz Crikvenice, odnosno Turističkog naselja Kačjak, koji je prevozio novčani.

Razbojnici su ga presreli oko 8,40 sati u Dramlju, nasilno izvukli iz vozila, vezali mu ruke na leđa te ga posjeli na stražnje sjedište automobila kojim su se nastavili kretati prema Rijeci. Vezani djelatnik je uspio iskočiti iz vozila, a razbojnici su nastavili voziti, priopćilo je danas Županijsko državno odvjetništvo. Djelatnik je lakše ozlijeđen.

Dvojica pljačkaša pronađeni su i uhićena nakon nekoliko dana, i to jedan na otoku Krku, a drugi na zagrebačkom području. U dosadašnjem tijeku kriminalističkog istraživanja pronađena je kod njih veća količina novca, predmeti i osobno vozilo kojima su se koristili prilikom pljačke.

Pročitajte više