Proslavili Dan državnosti s "generalom": Delegacije HDSSB-a i HDSSD-a posjetile Glavaša u Mostaru

DELEGACIJE HDSSB-a i HDSSD-a posjetile su "generala" Glavaša u mostarskom zatvoru za Dan državnosti. Vladimir Šišljagić, Krešimir Bubalo, Dinko Burić, Ivan Drmić, Hrvoje Tomasović i Luka Roguljić razmotrili su s generalom aktualnu političku situaciju u zemlji.

Stav im je jasan. Od saveza s Karamarkovim HDZ-om nema ništa! Očekuje se tek priliv članstva nezadovoljnog raspletom unutarstranačkih izbora. Mnogo je, naime, onih kojima Karamarko nije po volji i ne vide svoju budućnost u njegovom HDZ-u.

Dualizam HDZ-a i SDP-a

Plan osnivanja regionalnih stranka po uzoru na HDSSB vrlo vjerojatno neće se zaustaviti samo na dalmatinskom HDSSD-u. Moguće je formiranje najmanje još jedne stranke, koja bi okupila nezadovoljne HDZ-ovce, HSP-ovce, ali i ostale, ne nužno stranački opredijeljene ljude u ostatku Hrvatske. Ukoliko dođe do toga, to bi bio pravi izazov Karamarkovom HDZ-u koji pretendira postati lider desnog centra.

HDSSB-ovci i HDSSD-ovci smatraju dosadašnji politički dualizam HDZ-a i SDP-a zastarjelim, a budućnost za Hrvatsku vide u snazi regija i regionalnih stranaka. Sebe, pak, drže jedinom istinskom oporbom.

Pročitajte više