Prosvjed potpore šestorci iz "Herceg Bosne" u Zagrebu: "Hrvati, sperite ljagu sa sebe i s ovog naroda!"

Foto: ICTY

NA MARKOVU trgu u Zagrebu danas je održan prosvjed "studenata i mladeži iz BiH" koji su razočarani haškom presudom šestorici Hrvata iz "Herceg-Bosne", a kojom je Hrvatska indirektno proglašena agresorom na BiH.

"Mi, studenti i mladež iz BiH, izrazito smo razočarani neočekivanom haaškom presudom u predmetu "Prlić i ostali" kojom se Republika Hrvatska indirektno proglašava agresorom na BiH u navodnom međunarodnom sukobu te se osuđuju legitimno izabrani predstavnici hrvatskog naroda u BiH, okupljeni u Hrvatsku zajednicu Herceg-Bosnu, da su sustavno vršili zločine nad pripadnicima muslimanskog naroda, sve u sklopu udruženog zločinačkog pothvata.

Mnogi poznavatelji prilika s tog prostora i iz tog vremena, ali i pravni stručnjaci, kao i predsjedatelj sudskog vijeća u ovom predmetu koji se nije slagao s voljom ostale dvojice članova sudskog vijeća u Haagu, poznaju pravu istinu koja će sigurno izaći na vidjelo nakon žalbenog postupka", napisali su organizatori na Facebooku.

"Još nije kasno, učinite sve što možete i sperite ljagu sa sebe i sa ovog naroda! Još nije kasno, probudi se Hrvatska. Ni lijevo, ni desno, prije svega domovina", poručili su s današnjeg prosvjeda.

Podsjetimo, šestorica Hrvata iz BiH su zbog zločina i udruženog zločinačkog pothvata na Haškom sudu prošlog tjedna nepravomoćno osuđeni na ukupno 111 godina zatvora.

Pročitajte više