Protivnici mobilnih operatera palili pretplatničke ugovore i račune: Dosta je bilo visokih cijena!

INICIJATIVA "Mrzim mobilne operatere" danas je u Zagrebu organizirala spaljivanje pretplatničkih ugovora i računa pretplatnika domaćih mobilnih operatera.

Posljednja je to u nizu akcija koju su organizirali diljem Hrvatske, kako bi skrenuli pozornost na poslovnu politiku mobilnih operatera koji građanima nude nejasne tarife, naplaćuju naknadu za uspostavu poziva i nude robovlasničke pretplatničke ugovore.

Inicijativa je tijekom posljednja dva tjedna prikupljala potpise građana u obliku peticije koju će sutra, predati Vladi Republike Hrvatske, ali i najvećim mobilnim operaterima T-mobileu, Tele2 i Vipnetu. Na svojoj su Facebook stranici naglasili da prikupljanje potpisa traje do kraja dana u Rijeci, Splitu i Zagrebu, a dosad je prikupljeno gotovo 10.000 potpisa.

Podsjetimo, inicijativa je pokrenuta zbog "činjenice da su mobilni operateri u Hrvatskoj najskuplji u Europi, dok je standard građana jedan od najnižih".

"To prolazi već godinama bez da itko išta poduzme po tom pitanju! Sramota! Dosta je visokih cijena! Dignite svoj glas!", pozvali su iz inicijative.

Pročitajte više