Prpićev Trillenium skupio preko 2 milijuna kuna: U zadnji čas kampanju spasio "slovenski anđeo"

Foto: Facebook

KAMPANJA je uspjela. Trillenium Hrvoja Prpića skupio je traženih 200.000 funti (preko 2 milijuna kuna) u svojoj crowdfunding kampanji, najvećoj i najuspješnijoj hrvatskoj kampanji tog tipa. Prpićeva kampanja samo u prvome danu skupila je više od 340.000 kuna, i u početku se sve činilo kao gotova stvar. Ipak, Prpić u razgovoru za Index otkriva kako je cijeli proces imao svoje uspone i padove.

"Od početka je cilj bio visoko postavljen, to je bila najveća kampanja ove vrste u Hrvatskoj. Mi smo zagrizli velik komad, na 200.000 funti smo išli, što je pozamašna količina. Naš partner nije dozvoljavao manje od toga jer želi raditi samo s ozbiljnim tvrtkama, pa smo morali zagristi više nego što smo mislili. Prvih tjedan dana išlo je fantastično, skupili smo 45 posto, a onda je stalo. Skoro dva mjeseca skoro ništa se nije događalo. Sve smo pokušavali, blogove pisali, reklame, napisali 1200 mailova u 2 mjeseca, ništa nije pomagalo. Putovao sam London i u Sloveniju, na sve strane sam putovao, održao hrpetinu sastanaka, no činilo se da sve to nije pomoglo ni za funtu.

Onda je, u zadnjem trenutku, oko tjedan dana prije isteka roka, Aljoša Domijan, slovenski "poslovni anđeo", uložio 10.000 funti. Potom mi je poslao mail u kojemu je rekao: "Sad imamo 7 dana, sad ili nikad, stisni i kreni". To sam i napravio. Krenuo sam zvati ponovo ljude i ukazivati im na priliku. Odjednom se sve ponovno pokrenulo, i u tjedan dana smo skupili 110 tisuća funti".

Koji je Vaš sljedeći korak?

"Sada dogovaramo s partnerom da se nađemo pa da dogovorimo detaljne korake. Da vidimo razne ugovore, istražimo kako će to sve izgledati, koliko će tko platiti i kakav će to biti aranžman", zaključio je zadovoljni Prpić za Index.

Podsjetimo, Prpićev Trillenium lansira platformu za 3D kupovinu, a kako je otkrio Indexu krajem siječnja, "krajnji cilj firme kroz 10 godina je da kupci imaju kopiju samog sebe u obliku avatara i da mogu isprobati odjeću u cat walku."

> Zbog Linića i Porezne Hrvatska ostala bez višemilijunskog projekta

> Hrvoje Prpić, osnivač HG Spota: Zbog Linićevog terora selim posao van Hrvatske!

> Hrvoje Prpić: Više se isplati raditi na crno i krasti državu, pa platiti kaznu, nego biti pošten

Pročitajte više