Prvi slučaj kemijske kastracije u Južnoj Koreji: Sud odredio "terapiju" za osuđenog silovatelja i pedofila

JUŽNA KOREJA po prvi će puta izvesti kemijsku kastraciju na jednom od zatvorenika u svojoj zemlji, u ovom slučaju serijskom silovatelju, te na taj način po prvi puta u praksi provesti novi zakon o kemijskoj kastraciji usvojen prošle godine.

Zatvorenik, čiji identitet nije otkriven već ga se u javnosti oslovljava samo po prezimenu Park, osuđen je zbog višestrukog silovanja i pokušaja silovanja maloljetnih djevojčica tijekom 1980.-ih godina.

"Seksualni prijestupnici koji imaju više od 19 godina i koji su seksualno zlostavljali ili silovali djecu mlađu od 16 godina mogu biti podvrgnuti ovakvom načinu liječenja", izjavio je službenih iz južnokorejskog Ministarstva pravosuđa.

Zakon kojim se odobrava kemijska kastracija osuđivanih pedofila stupio je u Južnoj Koreji na snagu prošle godine, nakon brojnih slučajevima u kojima bi seksualni prijestupnici ponovili zločin nakon što bi bili pušteni na slobodu.

Park će "terapiju" dobivati svaka tri mjeseca, morat će nositi narukvicu za praćenje te će se u naredne tri godine morati redovito javljati sucu i dolaziti na razgovore. Prema zakonu, može biti podvrgavan "terapiji" punih 15 godina.

Pročitajte više