Pupić Bakrač: Zrilić je napumpao dugovanja, a njegov igrač Šegon odobrio predstečajnu Voxa

Screenshot: HRT

"SINOVČIĆ nije djelovao sam, on je krak hobotnice", ponovio je još jednom Marko Pupić Bakrač u HRT-ovoj emisiji Otvoreno na temu uhićenja u Zadru. Pupić Bakrač smatra kako je ovo logičan slijed događaja te da se okružuju malo veće ribe.

"Policija je izvela pravi udar, jer to nije normalan način uhićenja, ali je zasigurno s pravom upotrijebila taj način privođenja jer se radilo o opasnom kriminalcu koji bi mogao pružati otpor, o čemu svjedoči činjenica da ga se goni zbog niza kaznenih djela", rekao je zadarski vijećnik te dodao da se ovakvim uhićenjima "dobro vidi o kome se tu radi".

Komentirao je i tijek kriminala u Nogometnom klubu Zadar.

"Događanja su počela već prije 10 godina kada je Sinovčić postao tek vanjski suradnik kluba, ali on je već iz te pozicije uz pomoć politike rukovodio klubom. Sumnjivo je bilo i generiranje duga, do 2011. godine kada je odlučeno da NK Zadar ide u pretvorbu u sportsko dioničko društvo. Dug je tada bio 30 milijuna kuna, a danas je već preko 70 milijuna kuna", rekao je Pupić Bakrač i komentirao velike pozajmice Sinovčića klubu.

Umiješana i druga imena

"Te pozajmice papirnato postoje, ali ni danas nije dokazano jesu li u stvarnosti postojale. Tu je očita bila suradnja Sinovčića i politike, jer mi ni danas Kalmeta nije objasnio kako se moglo ići dalje sa sumnjivom pretvorbom", kaže Pupić Bakrač i dodaje da je Grad prepustio vođenje kluba Sinovčiću, koji je imao 35 posto dionica.


"Sinovčić je priznao pumpanje dugovanja u predstečajnoj nagodbi Voxa. Jedan od onih koji je najviše pumpao dugovanja je Zdenko Zrilić, a tu predstečajnu nagodbu je odobrio Zrilićev igrač Šegon. Imate iste ljude koji se pojavljuju u pretvorbi NK Zadar i predstečajnoj Voxa, a to su vam Šegon, Kralj i Lalovac. Tu je jasno da se radi o jednoj grupaciji", kazao je.

Spomenuo se i "medijski reket" koji je Sinovčićev VOX imao protiv Pupića.

"Imao sam već 20, 30 naslovnica u Voxu, gdje stave vas preko cijele naslovnice s lažima, i tu se stalno osjećao medijski pritisak, a to je samo dio strahovlade gdje se vrh koruptivne hobotnice bori protiv nepoćudnih", kaže Pupić Bakrač.

Ipak, vjeruje da dolazi do velikih promjena, i očekuje da će uhićenja u Zadru biti puno više.

"Mnoge stvari su se počele odmotavati, i ovo što se sada događa dio je organizirane akcije, koja obuhvaća i puno krupnije ribe. Uvjeren sam da će ovo završiti daljnjim privođenjima, sve do glave ove hobotnice", zaključio je.

"Ne mogu reći što je netko radio prije dvije-tri godine"

Ivan Rude kazao je kako je bio povjerenik predstečajne nagodbe u Voxu te da je kao takav imao sužene kompetencije.

"Predstečajna nagodba ima trostruku kontrolu i kontrolu povjerenika", kazao je Rude i dodao da je Fina mogla dati uputu, no on ništa nije dobio. "Ne mogu reći što je netko radio prije dvije-tri godine", kazao je Rude u HRT-ovoj emisiji Otvoreno.

Napomenuo je i kako u zakonu o predstečajnoj nagodbi može doći do toga da prođe fiktivna nagodba.
 

Pročitajte više