Pusić: Kolinda je dosad bila glasnogovornica radikalnog dijela HDZ-a, nadam se da će prestati s tim

Foto: HRT

"PREMIJER Zoran Milanović će novoizabranoj predsjednici vjerojatno čestitati kada pobjeda bude službena i konačna", izjavila je Vesna Pusić u emisiji Hrvatskog radija "A sada Vlada", dodavši da je ona već čestitala Kolindi Grabar Kitarović.

Pusić tvrdi da je Grabar Kitarović u dosadašnjim javnim istupima bila glasnogovornica radikalnog dijela HDZ-a. Kada bi gledala samo uske stranačke interese Pusić bi, kako kaže, poželjela da nova predsjednica s takvom retorikom i nastavi.

"No, s obzirom da su mi najbitniji interesi hrvatskih građana, vjerujem da će prestati s tom praksom i biti predsjednica svih", kazala je Pusić, te još jednom istaknula da predsjednica neće imati utjecaja na rad Vlade.

HNS svojata Josipovićev uspjeh na sjeveru Hrvatske

Nije Pusić propustila priliku da minule predsjedničke izbore pokuša pretvoriti u odraz snage HNS-a, stranke koja već dugo životari u istraživanjima javnog mnijenja. Pohvalila se ministrica vanjskih poslova tako činjenicom da je Ivo Josipović dobro prošao na sjeveru Hrvatske, gdje je njena stranka tradicionalno najjača.

Također, Pusić smatra kako nije točno da su (ne)rad Vlade i nepopularnost aktualne garniture iz Banskih dvora Josipoviću bili uteg oko vrata.

"Vlada je pokazala kako se može pošteno i bez korupcije raditi da se zemlja dovede u jednu povoljniju situaciju, a ne da joj je bitan samo rezultat na sljedećim izborima. Vlada je Josipoviću mogla biti teret samo u dijelu u kojem loše komunicira s javnošću. Bilo koji od naših uspjeha neka druga vlada potpuno bi drugačije isprezentirala", rekla je Pusić.

Pročitajte više