Pusić s njemačkim ministrima oko spremnosti Hrvatske za pristup EU: "Fer ocjena za fer posao"

MINISTRICA vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić razgovarala je sa svojim njemačkim kolegom Guidom Westerwelleom i ministrom za Europu Michaelom Linkom oko posljednjih izjava iz Njemačke oko spremnosti Hrvatske za pristup Europskoj uniji.

"I jedan i drugi su nedvosmisleno da Njemačka namjerava zadržati fer odnos, dakle fer ocjena za fer posao. Hrvatska je napravila ogroman pomak od 51 zadaće na 10 i od 33 poglavlja na 4, ali imamo još tih 10 zadaća i mi smo toga u potpunosti svjesni", rekla je Pusić.

Vandoren o spremnosti Hrvatske za punopravno članstvo u EU


Šef delegacije Europske Unije u Hrvatskoj Paul Vandoren osvrnuo se na Danima EU fondova u Zagrebu na spremnost Hrvatske za punopravno članstvo u EU.

Vandoren je ponovio da je Europska komisija u nedavnom izvješću identificirala tri ključna poglavlja u kojima Hrvatska treba ispuniti velike zadaće, ali i istaknuo još je posla u drugim poglavljima. Smatra da je Vlada toga svjesna i posvećena toj zadaći.

"O tome sam prošli tjedan razgovarao s potpredsjednikom Vlade Mimicom nakon sjednice Vlade na kojoj je dogovoren radni i akcijski plan. Stoga sam uvjeren da će Vlada odraditi sva pitanja koja su još uvijek otvorena", rekao je Vandoren.

Pročitajte više