Putin protiv Abbotta: Prozivke australskog premijera idu na ruku ruskom predsjedniku

Foto: FAH

AUSTRALSKI premijer Tony Abbott u zadnjih nekoliko dana privlači veliku količinu medijske pažnje svojim izjavama. Nakon što je nedavno izjavio kako je "ugljen dobar za čovječanstvo", Abbott se u ponedjeljak obrušio na ruskog predsjednika, Vladimira Putina.

Razni kritičari optužuju australskog premijera za manjak odmjerenosti u izjavama, ističući kako nije mudro "prijetiti" jednome od moćnijih svjetskih čelnika, prenosi The Guardian.

Neki analitičari upozoravaju kako bi domaćin G20 summita u Brisbaneu trebao posvetiti više pozornosti diplomatičnosti u javnim istupima.

Mačizam je Putinovo područje


Neovisno o ruskoj ulozi u rušenju aviona Malaysia Airlinesa leta MH17, prozivke i "mačizam" idu u korist jedino Putinu, piše Jazz Twemlow za The Guardian.

Podsjetimo, Abbott je najavio kako se za vrijeme summita u Brisbaneu ima namjeru suočiti s Vladimirom Putinom oko srpanjskoga napada na let MH17 Malaysia Airlinesa.

"Ovako, imam se namjeru direktno obratiti gospodinu Putinu oko toga, u to se možete kladiti", rekao je Abbott novinarima u ponedjeljak.

"U tome su napadu ubijeni Australci, a ubijeni su od strane pobunjenika koje je podržavala Rusija", dodao je.

Pročitajte više