Račun blokiran, plaća nema, radnici na prisilnom odmoru ili tehnološki višak: Gasi se i pazinski Puris?

RADNICI pazinskog Purisa zabrinuti su. Gavrilović, koji je vlasnik 98,62 posto pazinskog mesoprerađivača s pedesetogodišnjom tradicijom, zatvara pogon po pogon, a sprema se i završni udarac - radnici su zadnju plaću dobili u srpnju, a sada ih šalju na prisilni odmor ili proglašavaju tehnološkim viškom, prenosi Novi list riječi Darija Lukšića, glavnog sindikalnog povjerenika i predstavnika radnika u Nadzornom odboru Purisa.

"U srpnju smo dobili tek pola plaće za lipanj, i to s tjedan dana zakašnjenja. Predsjednik Nadzornog odbora Miljenko Rospaher 1. kolovoza je rekao da plaće neće biti do daljnjeg", kazao je Lukšić koji smatra da je Gavrilović, kao vlasnik, krivac za uništavanje Purisa, dok je Rospaher pojasnio kako problemi s likvidnošću Purisa potječu još iz razdoblja prije nego što je tvornicu preuzeo Gavrilović te kako su dio toga sanirali uzimanjem kredita od 2,8 milijuna eura, ali im kasnije Hypo banka nije odobrila reprogramiranje dugova kako bi se sredstva mogla usmjeriti na financiranje neophodnih ulaganja i zalihe repromaterijala. Do problema s isplatom plaća došlo je jer je banka blokirala račun Purisa.

Puris će preuzeti banka?


"U dogovorima s bankom oko pronalaska rješenja za održavanje tvrtke Gavrilović se obvezao ostati u vlasničkoj strukturi Purisa do kraja 2012. godine uz uvjet da banka financijski podrži Puris i aktivno se uključi u pronalaženje kupca. Budući da je to izostalo, jedno od mogućih rješenja je da banka kao stopostotni hipotekarni vjerovnik preuzme Puris bez naknade, što joj je u više navrata već odavno predloženo", naveo je između ostalog Rospaher.

Pročitajte više