Radmanov kum Rogošić dobio novu funkciju na HRT-u

Foto: HRT

ŽELJKO ROGOŠIĆ novi je pomoćnik ravnatelja programa Saše Runjića, neslužbeno doznajemo s HRT-a. Rogošić je tako uletio u mjesto koje je ostalo ispražnjeno nakon što je s HRT-a otišla Marija Topić Crnoja, a glavno će mu zaduženje biti koordinacija velikih programskih projekata javnog servisa.

Službeni komentar ovog imenovanja od ravnatelja programa Runjića nismo uspjeli dobiti. Kaže da se radi o internim stvarima, te da nema potrebe s njima izlaziti u javnost. Rogošić, naime, nije izabran putem natječaja, niti je takav postupak bio potreban, s obzirom da se radi o internoj, a ne mandatnoj funkciji.

Radmanov kum koji je nakon mjesec dana morao dati ostavku na mjesto urednika

No, ovo imenovanje ipak vuče za sobom određene kontroverze, s obzirom da je Runjić za pomoćnika izabrao upravo Rogošića, kuma Gorana Radmana koji je 2013. mjesec dana bio i urednik Prvog programa HRT-a.

Radman je tada za urednika postavio svog vjenčanog kuma usprkos rezultatima internog izjašnjavanja novinara i kreativnog osoblja: Rogošićevo imenovanje za urednika HTV-a 1 tada je podržalo samo 142 ljudi, dok ih je 331 glasalo protiv. Za ovo uredničko mjesto konkurirali su još Miro Branković, Sandra Križanec, Gordana Mrđen i Gabrijela Perišić, a samo je Perišić dobila manje pozitivnih glasova od Rogošića.

Radman se branio tvrdnjama da Rogošića na odgovornu funkciju nije postavio zbog prijateljskih i kumskih veza, već zbog izvrsnog CV-a. No, tada se otkrilo i da je Rogošić falsificirao dobar dio svoje biografije, zbog čega ga je osudilo i Etičko povjerenstvo HRT-a.

Rogošić je na koncu morao podnijeti ostavku na uredničku funkciju, iako je tvrdio da se ne povlači zbog razotkrivanja falsificirane biografije i nepotističkog imenovanja, već zbog "neetičnog progona i medijske hajke" koja mu je "onemogućavala normalan rad".

Pročitajte više