Radni sastanak zagrebačkog HDZ-a s Karamarkom zapečatio sudbinu predsjednika Golema



RADNI sastanak zagrebačkog HDZ-a koji je održan jučer uz prisustvo čelnika stranke Tomislava Karamarka čini se da je zabetonirao sudbinu predsjednika te organizacije Ante Zvonimira Golema. Naime, kako nam je potvrđeno od 17 čelnika podružnica u toj organizaciji njih 13 izjasnilo se protiv dosadašnjeg rada Golema na čelu te stranke u Zagrebu. Potvrđena je i informacija kako je čak 70 posto članova Gradskog odbora nezadovoljno Golemovim vođenjem stranke u posljednja četiri mjeseca od kada je izabran na tu funkciju. 

Mikulić donosi jedinstvo?

U samom HDZ-u za sada su nam potvrdili kako je sastanak održan, no kažu nam kako na samom sastanku nije donesena nikakva odluka o eventualnoj smjeni Golema.


"Jučer nije donesena nikakva odluka. Prema proceduri o smjeni u konkretnom slučaju raspravlja Predsjedništvo stranke, a zatim prijedlog ide na Nacionalno vijeće", kaže nam glasnogovornica HDZ-a Silvana Oruč-Ivoš dodajući kako bi prema rasporedu sjednica Predsjedništva trebala biti održana sljedećeg tjedna.

Podsjetimo kako je i sam Karamarko prije dva dana pred novinarima rekao kako mu je poznato  da Golem nema podršku u svojoj bazi, a tada je i najavio radni sastanak s članovima zagrebačkog HDZ-a kako bi se situacija raščistila.  Prema informacijama Indexa nasljednik Golema mogao bi biti Andrija Mikulić za kojeg se trenutno procjenjuje kako je jedini u stanju donijeti jedinstvo u stranačkoj organizaciji s obzirom na postojanje niz frakcija. U samom HDZ-u za sada nas nisu mogli tu informaciju ni potvrditi, ali ni demantirati.

Navodno se od samog Golema očekivalo kako bi mogao podnijeti ostavku na svoju funkciju, s obzirom da ga gotovo više nitko ne podupire od stranačkih tijela u Zagrebu, no to se sinoć nije dogodilo.

Golem narušio međuljudske odnose u samo 4 mjeseca

Kako doznajemo članstvo HDZ-a Golemu najviše zamjera da je u vrlo kratkom vremenu uspio narušiti međuljudske odnose u stranci, a članovima te stranke nije "sjeo" ni njegov autokratski stil vladanja.  Podsjetimo kako je Golem izabran za čelnika zagrebačkog HDZ-a prije samo četiri mjeseca i to premoćnim brojem glasova. Protiv njega je bilo čak šest kandidata. U prvom krugu imao je 174 glasa od mogućih 370, a u drugom je imao čak 230 glasova. 

Pročitajte više