Radnicama Kamenskog donirane još dvije šivaće mašine

Foto: Index

U PROSTORIJAMA Udruge Kamensko na Knežiji gradonačelnik Zagreba Milan Bandić svečano je predao jedan od tri šivaća stroja koja je obećao gradskim sredstvima kupiti prije gotovo godinu dana.

Radnicama i volonterkama u Udruzi jednu šivaću mašinu poklonio je Međunarodni klub žena na čelu s Batol el Sharif, suprugom iranskog veleposlanika u Hrvatskoj, kupljenog sredstvima prikupljenim organizacijom dobrotvornog ručka.

"Gledale su slike užasa koji smo mi prolazile i htjele su nešto promijeniti. Organizirale su ručak, skupile novce i kupile nam novi stroj. U ime svih tih zaposlenih žena, ja im od srca zahvaljujem", rekla je Đurđa Grozaj, predsjednica Udruge Kamensko.

Jedan stroj donirao je i gradonačelnik, a simbolično su ga nazvale 'Bandićka'. Gradonačelnik se usput našalio kako je šivaći stroj pravi Ferrari, ali i primijetio kako im je ovaj prostor već premalen.

"Ja vam mogu reći dok sjedim da ćemo mi već spremati novi prostor za cure, jer vidim da nema više mjesta. Prema tome, sljedeća naša akcija je da osiguramo prostor, ako je taj slobodan da ćemo taj dat, ako ne neki drugi u blizini. Krenuli smo sa jednim, sad smo u drugom. I drugu rečenicu koju trebam reći, sad su ovi europarlamentarni izbori pa pozivam sve, ovi koji hoće u Europu, sve liste da doniraju po jednu mašinu. To im je bolje nego da 'kelje' plakate", izjavio je Bandić.

A u prostorijama Udruge je itekako tijesno. Udruga je osnovana krajem 2011. godine od strane otpuštenih tekstilnih radnica propale industrije Kamensko a riječ je o ženama u dobi iznad 50 godina, ali jedan od zaposlenika u Udruzi je i 33.godišnji Ivan Stanišić.

"Tu sam zaposlen skoro mjesec dana, prije toga sam volontirao dva mjeseca, zaposlen sam po Marasovom programu. Tu sam na stručnom usavršavanju, inače sam krojač i diplomirani inženjer dizajna i projektiranja, ne modnog nego industrijskog, ali uvijek je lijepo pomoć i uvijek je lijepo usavršit se", istaknuo je Stanišić.

Pročitajte više