Radnici HŽ-a zbog neisplate plaća najavili štrajk

Foto: Arhiva

SINDIKAT hrvatskih željezničara (SHŽ) najavio je kako se zbog neisplate plaća radnici HŽ-a i Održavanja vagona spremaju u štrajk.

Ministru pomorstva, prometa i infrastrukture Siniši Hajdašu Dončiću te upravama društava Održavanje vagona, HŽ Cargo i HŽ Putnički prijevoz uputili su pismo u kojem traže plaćanje računa od strane HŽ Carga i HŽ Putničkog prijevoza za obavljene radove Održavanja vagona, radi isplate plaće za listopad 2012. godine. Ne stigne li zakašnjela plaća do 30. studenog, 4. prosinca organizirat će javni prosvjed.

Zahtjev za isplatu plaće radnika društva Održavanje vagona za listopad 2012.

"Poštovani,

tražimo da pronađete način za isplatu plaće za listopad 2012. radnicima društva Održavanje vagona d.o.o. i to najkasnije 30. 11. 2012.

Radnici Društva Održavanje vagona d.o.o. izvršili su kontrolne preglede i popravke vagona , ali ih Uprava Društva, od naručitelja, niti od HŽ Putničkog prijevoza, niti od HŽ Carga, do današnjeg dana nije uspjela naplatiti. Uprava Društva nije iznašla niti bilo kakav drugi način za isplatu plaće radnika.

Sindikat hrvatskih željezničara podjednako osuđuje nesposobnost direktora Društva, da naplati izvršeni rad svojih radnika, kao i poslovni nemoral uprava HŽ Carga i HŽ Putničkog prijevoza, koji ne plaćaju naručene i obavljene radove.

Ukoliko se radnicima društva Održavanje vagona d.o.o. ne isplati plaća do 30. 11. 2012. u 10 sati, Sindikat hrvatskih željezničara organizirat će prosvjed radnika Društva u sjedištu tvrtke, Zagreb, Strojarska 17, o čemu ćemo obavijestiti javna glasila.

Dana 4. prosinca, s početkom u 10.30  sati, organizirat ćemo javni prosvjed ispred zgrade sjedišta Uprava HŽ Carga i HŽ Putničkog prijevoza u Zagrebu, Mihanovićeva 12 te ispred zgrade Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, Zagreb, Prisavlje 14.

Sindikat hrvatskih željezničara od ovog trenutka ne može jamčiti socijalni mir radnika društva Održavanje vagona d.o.o.

S poštovanjem!"

Ivan Forgač
predsjednik

Pročitajte više