Radnici Jadrankamena prosvjedovali pred Trgovačkim sudom i produžili do ročišta na Dračevac

RADNICI Jadrankamena, njih oko 200 s članovima obitelji, stigli su jutros u Split. Imaju složen raspored. Prvo su prosvjedovali pred splitskim Trgovačkim sudom, a u 10 sati trebali bi biti na Dračevcu, gdje će se u sudnici splitskog Općinskog suda održati izvještajno ročište, na kojem bi se trebala saznati stvarna situacija u posrnuloj tvrtki Bruna Orešara.

U sudnici bez sindikata

Tonči Drpić i trojica sindikalista imaju zabranu približavanja stečajnoj upraviteljici Anči Bašić pa u sudnicu neće moći. Drpić nije bio posebno razgovorljiv oko današnjeg ročišta. Možda bude više htio kazati nakon što vjerovnici predstave svoje tražbine.

Pravosuđe zatrpano Jadrankamenom

I sindikalist se našao na udaru zakona. Općinsko državno odvjetništvo u Splitu trenutno se bavi kaznenom prijavom, koju su protiv Drpića podnijela dva člana Nadzornog odbora Jadrankamena. U proceduri je i nekoliko istraga protiv vlasnika Bruna Orešara. Direktoru Vedranu Viloviću već je neko vrijeme na snazi optužnica zbog neisplate plaća, a protiv Drpića i trojice sindikalista vodi se postupak zbog pozivanja na otpor...

Pročitajte više