Radnicima Diokija umjesto pet, samo jedna plaća: "Zadovoljni smo, to smo dugo čekali"

RADNICIMA DIOKI-ja na račune bi trebala sjesti jedna plaća. Ostatak novca trebao bi im biti isplaćen u utorak.

"To smo dugo čekali i naravno da smo zadovoljni. Općenito smo zadovoljni sa svime kako se do sada razvija situacija. Zahvalni smo i svima koji su pridonijeli tome od zaposlenika, medija i Vlade i svih vjerovnika koji su napokon uspjeli naći zajednički jezik", rekao je jedan od radnika koji je proteklih mjeseci prosvjedovao, Bojan Kovačić.

Nakon isplate slijedi pokušaj pokretanja proizvodnje u Zagrebu i Omišlju. Prema nekim najavama strateški partner iz Azerbajdžana želi da se to ostvari što prije. Kovačić pozdravlja ove najave.

"Shvaćamo da je ovo dosta kompliciran proces. Gospodin Leo Dolezil koji je postavljen kao trenutni direktor sve svoje snage je dao da se za početak riješe sve te plaće. Nakon toga slijede dogovori, pregovori, razgovori sa svima koji su zainteresirani da se krene u proizvodnju naprijed", kaže Kovačić.

Radnicima Diokija na račune bi trebala sjesti jedna plaća. Iako je Vlada obećala isplatu svih pet plaća još prošlog tjedna, čini se da se radnici ni za Uskrs neće svojim obiteljima moći priuštiti ono što zaslužuju. Ostatak novca trebao bi im biti isplaćen u utorak.

Kako se doznaje, vode se pregovori o djelomičnom pokretanju proizvodnje u Zagrebu i Omišlju. Proizvodnja bi, zbog intresa partnera iz Azerbajdžana, trebala uskoro početi.

Pročitajte više