Radoš u Karlovcu o izborima za Europski parlament: Uvijek zastupam interese građana, a ne svoje interese

Foto: Hina

JOZO RADOŠ, saborski zastupnik i kandidat HNS-a na izborima za Europski parlament, izjavio je danas u Karlovcu da će na zajedničkoj listi SDP-a, HNS-a, IDS-a, HSU-a i SDSS-a za EU parlement biti na trećem mjestu, a Marin Vučić, također iz HNS-a bit će na jednom od 8. do 10. mjesta.

Na susretu s građanima i novinarima u Karlovcu, tijekom tradicionalnog dijeljenja naranči biračima, Radoš je kazao da u Kukuriku koaliciji još nisu dogovorena sva imena i njihov raspored, ali da je već dogovoreno da će njegovo ime biti na trećem mjestu, jedno mjesto ispred Ivana Jakovčića (IDS).

Poručio je da će, bude li izabran, kao član ALDE grupacije kojoj HNS pripada u Europskom parlamentu, zastupati opće stavove liberala s naglaskom na gospodarstvo, energetiku, slobodno tržište i komunikaciju.

Osobno ću staviti naglasak na gospodarstvo, energetiku, slobodno tržište, elektro komunikacije i neke stvari koje su vezane uz našu regiju, istaknuo je Radoš.

Vezano za rad u tijelima EU parlamenta Radoš želi sudjelovati u Odboru za industriju, istraživanje i energetiku, kojeg je, uz Odbor za vanjsku politiku, pratio i kao promatrač, a u kojem sada Hrvatska nema svog predstavnika.

Na novinarsko pitanje zašto bi birači trebali dati glas upravo njemu, Radoš je odgovorio kako je odgovorno obnašao svoje dužnosti tijekom dugog bavljenja politikom i da je zaslužio povjerenje birača, te da očekuje kako će mnogi zaokružiti koalicijsku listu SDP-HNS-IDS-HSU-SDSS, s gospodinom Miloradom Pupovcem, pa i broj 3. s imenom Joze Radoša.

Mislim da građani prepoznaju da uvijek zastupam njihove interese, a ne svoje osobne interese, da poznajem Europsku uniju jer sam bio promatrač u Europskom parlamentu, a treba reći i da sam profesor filozofije i povijesti, diplomirani inžinjer elektrotehnike s magisterijem za europske integracije na Političkim znanostima, što jest dobra podloga za posao koji u EU parlamentu treba odraditi, kazao je Radoš.

"Dosadašnji izbori pokazuju da će ova lista SDP-a, HNS-a, IDS-a i HSU-a s gospodinom Pupovcem također, biti najjača lista. To pokazuju i zadnji za Europski parlament, a i lokalni izbori", zaključio je.






 

Pročitajte više