Ranjavanje Ace Rusa: Predali se i Čubelić i Šarac, policija treba utvrditi tko je pucao

Foto: Paun Paunović/Cropix, MUP

JOSIP ČUBELIĆ zvani Čuba (desno na fotografiji), već tri dana tražen zbog pucnjave u Velebitskoj ulici i ranjavanja Aleksandra Dimitrova zvanog Aco Rus, predao se jutros splitskoj policiji. Ušetao je u Prvu policijsku postaju. Uhićen je te su ga odveli na ispitivanje. Nešto kasnije predao se i Miro Šarac, bivši kadetski prvak države u kickboxingu.

Policija sada treba utvrditi tko je pucao na Acu Rusa, s obzirom da su na mjestu događaja pronađene dvije čahure. Aco tvrdi da su obojica bila naoružana pa će policija provjeriti jesu li obojica i pucala.

Čubelić i ranije potezao oružje

Sudeći po dosadašnjim iskustvima, sva je prilika da je oružje na Acu Rusa potegao Čubelić koji je i dosad evidentiran zbog pucnjave na javnom mjestu. Prije par godina zapucao je, naime, po automobilu punom ljudi na splitskim Mejašima. Dosad je skupio niz kaznenih prijava, za razliku od Šarca kojeg prijatelji i poznanici iz svijeta sporta pamte kao urednog momka.

S njima je bio i Davor Firić, kojeg je policija već ispitala. Firić je dugogodišnji prijatelj s Rusom, zajedno su radili kao redari po splitskim klubovima.

Iznuda u Omišu

Svađa s Rusom započela je u kafiću Vatra. Pretpostavlja se da su u pitanju bili nekakvi dugovi. Izašli su, zapucalo se nasred Velebitske malo prije 13 sati. Rus se sa ustrjelnom ranom natkoljenice pojavio u splitskom KBC-u te je operiran i dobro se oporavlja.

I njega su čitatelji crne kronike često "sretali". Najpoznatiji je slučaj iz 2007. godine kada je Rus priveden zbog iznude u Omišu. Medijski je priča bila vrlo zanimljiva jer se radilo o neraščišćenim računima nakon prodaje terena Iviću Pašaliću.

Unatoč preko 60 kaznenih prijava koje je dotad skupio, Rus je uvjeravao kako se bavi poštenim poslom i da nema veze s kriminalom. Kada je priveden zbog iznude s njim je bio i Renato Hittel, krunski svjedok na suđenju Igoru Štimcu za premlaćivanje Željka Vidovića. Hittel unatoč najavi nikada nije došao do suda i posvjedočio kako je Vidović premlaćen.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu vodi, inače, slučaj kao pokušaj ubojstva.

 

Pročitajte više