Rat novih domaćih serija: "Stela" i "Generacija" ovih dana započele sa snimanjem, producenti pokrali jedni druge?

Foto: Press, Facebook

KAO ŠTO smo već pisali, uskoro nas na hrvatskim televizijama očekuju dvije potpuno nove serije, no kako saznajemo, njihova borba za gledanost počet će tek s prvim danima jeseni. Ovih je dana, naime, započelo snimanje obje serije, "Stele" i "Generacije", koje su konkurencija jedna drugoj zbog televizija na kojima će se prikazivati, ali i tematike koju obrađuju. 

Radnja "Stele" prati tužnu sudbinu djevojke Jasmine

Serija "Stela" ovog se tjedna počela snimati u studiju Jadran Filma u zagrebačkoj Dubravi, gdje će se kroz iduća dva mjeseca snimiti pilot i sve do sada napisane epizode. Nakon neuspjeha "Larinog izbora", serije koja u drugoj sezoni nije ni približno na istoj razini gledanosti kao prošle godine, kreativna producentica Jelena Veljača u potpunosti se posvetila novom projektu, kojeg radi za kuću Media Pro. Iako se radnja Stele drži strogom tajnom, iz izvora bliskih produkciji saznajemo kako će se priča događati oko djevojke Jasmine, skromnog podrijetla i tužne životne priče. Nakon što sazna da joj je za majčinu operaciju, koja se naglo razboli, potreban ogroman iznos novaca, Jasmina se odluči prijaviti na natjecanje za glazbene talente imena "Stela". U žiriju tog showa nalazi se zloglasna Ela, poznata balerina koja čitavo vrijeme protežira svoju kćer Lanu (Vanda Winter). U seriji glavne uloge tumače sudionica nekadašnjeg showa "Hrvatska traži zvijezdu" Sementha Rajhard, Ivan Glowatzky, a navodno su tu i Dora Polić, Mladen Vulić i Bojana Gregorić.

U "Generaciji" glavne uloge Marceli Oroši i Vlahi Arbuliću

S druge pak strane, serija "Generacija" producenta Frana Juraja Prižmića i produkcijske kuće Prime Entertainment obrađuje priču o generaciji srednjoškolaca jedne elitne zagrebačke gimnazije koji se također prijave na glazbeni show. Glavne uloge povjerene su finalistici "HTZ-a" Marceli Oroši, zgodnom dubrovačkom manekenu Vlahi Arbuliću, Jeleni Perčin, Anji Šovagović Despot, Đorđu Kukuljici i mladoj manekenki Luni Valas.

Obje serije neodoljivo podsjećaju jedna na drugu

Činjenica da i jedna i druga serija imaju aspekt glazbenog natjecanja u televizijskim je kuloarima izazvala priče o plagiranju, koje prema jednima idu od strane Veljače prema Prižmiću, a prema drugima od strane Prižmića prema Veljači. I dok se Jelenu Veljaču u kontekstu plagiranja već nekoliko puta spominjalo, kada je prije nekoliko godina optužena da je plagirala scenarij za AVA-inu seriju "Obični ljudi", a potom i za povijesnu sapunicu "Ponos Ratkajevih", o Prižmiću se do sada to nije čulo. Od naših smo izvora pak saznali kako je on još prije četiri godine seriju "Generacija" ponudio RTL-u, što bi značilo da Veljaču nije mogao plagirati.

Ipak ostaje pitanje, kako to da su obje serije toliko slične jedna drugoj, i zašto će se baš obje pojaviti u isto vrijeme u televizijskom eteru. Na naše nam upute nitko ni u jednoj pruducentskoj kući nije odgovarao, stoga nam ne preostaje ništa drugo nego čekati i vidjeti tko će u ovom ratu serija odnijeti pobjedu i čiji će talenti više zaintrigirati gledatelje te naposljetku odnijeti prevagu u jedinom bitnom elementu svih produkcija - gledanosti.

Pročitajte više