Ravnatelj Plitvica Branislav Šutić podnio ostavku: Perica je iza sebe ostavio dug od 350 milijuna kuna

RAVNATELJ Nacionalnog parka Plitvička jezera Branislav Šutić na današnjoj je konferenciji za novinare objavio da podnosi ostavku. Ostavka ravnatelja dolazi nakon što ga je njegov prethodnik, Borislav Perica, u otvorenom pismu javnosti optužio da je kao "trabant" Darka Milinovića sudjelovao u "mutnim poslovima" u Lici.  Šutić je komentirao prozivanja svoga prethodnika Borislava Perice o tome kako stvara gubitke u tom parku.

"Upravo je Perica taj koji je pogodovao mnogim tvrtkama u javnim nabavama te s mjesta ravnatelja otišao s dugom od 350 milijuna kuna", rekao je Šutić novinarima i, naravno, pozvao nadležne institucije da provjere kakvo je bilo poslovanje NP Plitvice dok je Perica bio na mjestu ravnatelja.

I bivši ministar zdravstva oštro je opovrgnuo optužbe Perice te ga optužio da je upravo on bio umiješan u "mutne poslove" koje njemu stavlja na teret.

"Gospodine Perica, proizlazi li Vaša nervoza možda iz činjenice što je revizija 2008. godine ustanovila da ste od 25,7 milijuna kuna nabave kršili Zakon o javnoj nabavi u iznosu od 12,5 milijuna kuna, i da ste isti iznos izravno ugovarali. To bi značilo da je svaka druga kuna išla  izravnom pogodbom za što snosite odgovornost. Možda je sada jasnije zašto Vam resorni ministar nije povjerio drugi mandat pogotovo činjenicom da niste mogli osigurati plaće u zimskom periodu te ste za to podizali kredite, te njima opterećivali ionako prezaduženu ustanovu. Je li Vam poznata činjenica da danas nije tako?", odgovorio je Milinović Perici u otvorenom pismu javnosti.

Vršiteljicom dužnosti ravnateljice imenovana je dosadašnja direktorica financija Ruža Poznanović.

Pročitajte više