Ravnateljici ilegalnog Doma u Bjelovaru nepravomoćno tri godine zatvora

Foto: Arhiva

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Bjelovaru izrečena je nepravomoćna presuda Draženki Habdiji, vlasnici ilegalnog staračkog doma za starije i nemoćne u Bjelovaru u kojem je prije godinu i pol u požaru koji je izazvao grom petero mahom nepokretnih staraca smrtno stradalo.

Nepravomoćnom presudom sutkinja Sandra Hančić izrekla joj je zatvorsku kaznu od tri godine i oslobodila plaćanja troškova suđenja od oko 20.000 kuna. U otegotne okolnosti uzela joj je svjesno, a u olakotne nenamjerno dovođenje u opasnost života ljudi preseljenjem u svoju obiteljsku kuću. Vodila se, kazala je sutkinja, lakomislenošću da se ništa neće dogoditi.

"Optužena je dulji niz godina vodila dom za starije i nemoćne osobe i ona je očigledno bila svjesna da propuštanjem ovih mjera može doći do ugrožavanja sigurnosti, ne samo korisnika doma, već i zaposlenika, ali je lakomisleno smatrala da se to neće dogoditi", istaknula je sutkinja.

Maksimalna kazna za to teško kazneno djelo je osam godina, a oštećene s imovinsko-pravim zahtjevima sutkinja je uputila na pokretanje privatnih parnica. Habdija se danas nije pojavila na izricanju presude, kao niti njezin odvjetnik.

Pročitajte više