Reakcija iz Vlade: Pa što je to trebalo Ivici Todoriću, zar on stvarno vjeruje u bolesne teze Crkve!?

Foto: Arhiva, Cropix

"ŠTO JE  to trebalo Todoriću? Nije jasno kako je on mogao podržati tu kampanju Crkve. Pa zar Todorić stvarno vjeruje u te bolesne teze iz letka da će se, primjerice, djecu u školi učiti da je pornografija dobra? Doista nevjerojatno", reakcija je iz Banskih dvora na informaciju da je najveći hrvatski poduzetnik Ivica Todorić u nekim trgovinama svojih lanaca Konzum i Tisak distribuirao letke kojima Hrvatska biskupska konferencija poziva vjernike da se aktivno suprotstave uvođenju u škole dijela programa zdravstvenog odgoja.

Novi list prenosi reakciju neimenovanog visokog dužnosnika te naglašava da su čelnici Milanovićeve Vlade zgranuti da se bogati vlasnik Agrokora u vezi s ovom osjetljivom temom svrstao na stranu biskupa koji vode kampanju protiv Vlade. 

U članku kojeg je objavio Novi list naglašava se i kako ovo nije bio nikakav Todorićev uobičajeni poslovni potez u kojem mu je isključivo bitna bila zarada nego Crkvi uopće nije naplatio distribuciju letaka koji se sastoje od četiri stranice omanjeg formata.

Pročitajte više