Reiner: Ako je socijaldemokracija ovo što Milanović radi, jao si ga nama

Foto: Hina

POTPREDSJEDNIK Hrvatskoga sabora i član Središnjeg odbora HDZ-a Željko Reiner tragikomičnima je ocijenio pozivanje na socijaldemokraciju premijera Zorana Milanovića danas u Garešnici, ustvrdivši da je upravo Milanovićeva vlada tijekom cijelog mandata pokazivala socijalnu bešćutnost prema radnicima i najsiromašnijima.

Ako je to socijaldemokracija, onda jao si ga nama, rekao je Reiner novinarima u Zagrebu, komentirajući Milanovićevu izjavu da se ove godine vide prvi rezultati rada njegove vlade, te da će SDP kao stranka lijevog centra štititi slabije.

Vlada počela vući neke poteze tek pred kraj mandata

Reiner je ustvrdio da je Milanovićeva vlada tek pred kraj mandata, uoči izbora, počela vući neke poteze, no i oni su se, kaže, pokazali potpuno promašenima.

Tako su, kaže, poreznom reformom najviše dobili oni koji imaju najveće plaće, zaposlenost se stalno smanjuje, pregovori oko franka i dalje se vode, a tek se oko jedan posto blokiranih kvalificirao za oprost dugova.

Na Milanovićevu ocjenu da "oporba sve vulgalizira", Reiner je istaknuo kako se boji da je vulgarizacija ono što vlada radi s ovom državom.

Pročitajte više