Riječka HDZ-ovka: Gadljivo je gledati TV koju plaćamo, a vode je Srbi!; Kolinda: Osuđujem ovaj govor mržnje

Foto: Facebook

PREDSJEDNICA Zajednica žena "Katarina Zrinski" Primorsko-goranske županije Rosanda Mijolović Dukić na svom je Facebook profilu, prilikom sučeljavanja dva dana prije prvog kruga izbora, 26. prosinca, izvrijeđala voditelje i novinare HRT-a.

Index je pokušao saznati u kakvom su odnosu gospođa Dukić i gospođa Kitarović, je li točna informacija da su prijateljice, a tražili smo i reakciju gospođe Grabar Kitarović na takve izjave s obzirom da je osudila ponašanje mladih HDZ-ovaaca u Varaždinu koji su glasače Josipovića nazvali "jugosmradovima".

Grabar Kitarović ogradila se i od ovog istupa

Mladen Pavić, glasnogovornik kampanje Kolinde Grabar Kitarović, odgovorio je na Indexov upit ističući kako se HDZ-ova kandidatkinja ograđuje od izjava.

"Gospođa Kolinda Grabar-Kitarović osuđuje ovakav govor mržnje,kao što se ogradila i u nekim ranijim slučajevima te se ograđuje od ovakvoga istupa", rekao je Pavić za Index.



Rosanda Dukić napisala je kako je "gadljivo gledati TV koju plaćamo, a vode je Srbi" te da bi prva stvar koju bi učinila kada bi došla na vlast - "srušila crvenu televiziju da nikada više Srbi u njenoj Hrvatskoj ne harače po njenim svetinjama".

Tijekom jučerašnjeg dana pokušali smo doći i do gospođe Dukić, no nismo uspjeli.


 

Pročitajte više