Riješen problem "izbrisanog razreda" iz Crikvenice: Učenici ipak ostaju u školi!

Foto: Vojko Bašić/Cropix

PROBLEM "nepostojećeg razreda" u crikveničkoj srednjoj školi Dr. Antuna Barca uspješno je riješen na olakšanje roditelja, ali i učenika koji su novu školsku godinu započeli uz nenadane probleme i stres.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović sastao se danas s ravnateljem škole. Na radnom je sastanku postignut dogovor da se omogući kreiranje mješovitog razreda kojeg će pohađati devet učenika kuhara i 15 vodoinstalatera.

Ravnatelj škole Luka Kujundžić zahvalio se Ministarstvu na razumijevanju te činjenici da će učenici ipak moći pohađati nastavu u željenoj sredini, a ne biti prisiljeni prebaciti se u škole u Rijeci i Senju.

Problemi su nastali tjedan dana uoči početka nastave, kad se jedan učenik prebacio iz automehaničara u vodoinstalatere, a sustav je izbrisao i preostalih pet njegovih kolega. Potom je iz sustava nestao i cijeli razred jer je sustav procijenio da nisu zadovoljeni uvjeti da razred ima najmanje 20 učenika i da svaki program ima najmanje šest učenika.

Zbog imovinskih i drugih razloga roditelji mnogu od djece iz "nepostojećeg razreda" nisu bili u stanju poslati u druge škole pa su se svi nadali pozitivnom rješenju problema.
 

Pročitajte više