Ron Paul se obrušio na CISPA-u : Ne smijemo podcijeniti neutaživu želju vlasti da kontrolira internet

REPUBLIKANSKI predsjednički kandidat Ron Paul javno je iskazao veliku zabrinutost zbog kontroverznog prijedloga zakona CISPA (Cyber Intelligence Sharing and Protection Act ), kazavši kako "nije riječ o nužnom zakonu za suzbijanje cyber terorizma, već nečem puno gorem".

"CISPA je esencijalno prijedlog zakona o monitoringu interneta koji federalnoj vladi i privatnim kompanijama dopušta da nadgleda privatnu online komunikaciju građana bez ikakve sudske supervizije. Sve, naravno, u ime cyber sigurnosti", upozorio je Paul.

"Prijedlog zakona pisan je vrlo široko te ministarstvu nacionalne sigurnosti dopušta da neometano prikuplja ogromne količine informacija iz emailova građana i ostalih načina online komunikacije. Problem je i u tome što zakon omogućava da se te informacije koriste u puno šire svrhe od razumno definirane borbe protiv terorizma", dodao je Paul.

"Nikad ne smijemo podcijeniti neutaživu želju federalnih vlasti da kontrolira internet. CISPA predstavlja alarmantnu formu korporativizma jer dodatno isprepleće vladu s kompanijama poput Googlea i Facebooka. Žalosno je što ovaj zakon tim kompanijama osigurava imunitet pred tužbama, pa građani neće moći dobiti zaštitu od kršenja prava na privatnost", zaključio je Paul.

Pročitajte više