Ruža Tomašić najavila odlazak u mirovinu: Povlačim se nakon izbora 2015., bit će divota napustiti politiku

Foto: Press fotografija HSP-AS

RUŽA TOMAŠIĆ, hrvatska europarlamentarka i predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević, najavila je danas u Splitu kako će nakon idućih parlamentarnih izbora, 2015. godine, posve prestati baviti politikom i povući se u mirovinu. Što se tiče Europskog parlamenta, Tomašić se planira kandidirati i dogodine, ali će mjesto prepustiti nekome mlađem. Tko bi je mogao naslijediti na čelu stranke, zasad nije poznato.

"Nadam se da ću na idućim parlamentarnim izborima imati 10 zastupnika u Hrvatskom saboru. To znači da sam nešto napravila i ostavila iza sebe pa će nakon toga biti divota napustiti politiku", izjavila je Tomašić prilikom današnjeg Izbornog zbora Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević za Splitsko-dalmatinsku županiju.

Damir Ćosić Roda izabran za predsjednika Županijskog vijeća Splitsko-dalmatinske županije


Na današnjem izbornom zboru HSP-AS za Županijsko vijeće Splitsko-dalmatinske županije je bila predložena samo jedna kandidacijska lista, a neovisno o tome, na inicijativu predsjedništva stranke i koordinatora za Splitsko-dalmatinsku županiju Damira Ćosića-Rode, održano je tajno glasovanje na zato predviđenim glasačkim listićima.

Sa 94 glasa za i 4 glasa protiv za predsjednika Županijskog vijeća HSP AS Splitsko-dalmatinske županije izabran je Damir Ćosić-Roda, potpredsjednik Županijske skupštine i gradski vijećnik u Splitu. Za dopredsjednike su izabrani Ivo Milić iz Trogira i Ivica Ćiro Čerina iz Solina. Za tajnika je izabran Mario Žaja iz Solina i županijski vijećnik stranke, a za rizničara Jozo Balić iz Šestanovca. Novoizabrani članovi predsjedništva su Josip Didović iz Klisa, Ante Barada iz Segeta, Stipe Radoš-Knježević iz Splita, Tomislav Ćurković iz Sinja, Denis Ćulav iz Vrgorca i Jerko Vidović iz Kaštela. U Nadzorni odbor su izabrani Marijana Trogrlić (kao predsjednica) iz Lovreća, te Marijana Tomaš iz Omiša i Jelena Jukić iz Imotskog (kao članice). Sastav Časnog suda je Martin Plazibat (predsjednik) iz Splita, Ivo Čulić iz Splita i Nikola Đidara iz Okruga (članovi). Članovi Glavnog stana HSP AS iz Splitsko-dalmatinske županije su Josip Didović, Sandra Vetma, Mario Žaja i Stipe Radoš-Knježević.

Za predsjednika Kluba mladih HSP AS Splitsko-dalmatinske županije izabran je Josip Gojak, a za predsjednicu Kluba žena izabrana je Sandra Vetma, te su s time sukladno statutu postali punopravni članovi županijskog predsjedništva HSP AS.

Nazočnima se obratila i predsjednica Ruža Tomašić, a posebno se osvrnula na posljednje medijske napise o navodnim potresima u splitskoj podružnici stranke što je opovrgnula, te je rekla da se u HSP AS vrednuje samo istinski rad, a k tome ti članovi na čelu sa bivšim koordinatorom nisu proveli statutarnu obavezu reizbora u zadanom vremenu, te su slijedom toga i razriješeni dužnosti.

Zboru se obratio i novi koordinator Podružnice Split, Boris Strukan, koji je naglasio kako će dati sve od sebe da, uz pomoć suradnika izgradimo jaku i mladu splitsku podružnicu kakva nam i treba.

Novoizabrani predsjednik Županijskog vijeća, Damir Ćosić-Roda se obratio Zboru, zahvalio se izaslanicima na izboru, te naglasio da će nastaviti sa predanim radom u interesu stranke, te da će nastaviti raditi na profiliranju županijske organizacije stranke sa mladim i obrazovanim kadrovima. Također je rekao da će HSP AS uvijek bit nekima trn u oku, kao što je i dosada bio, pogotovo sada kada je u munjevitoj uzlaznoj putanji i pogotovo u našoj županiji!

Pročitajte više