SDP o krađi HDZ-ovih supružnika: Nije moguće da Grad za ovo nije znao, Jelić mora otići!

Foto: Kaportal

Članovi GO SDP-a Karlovac danas su na konferenciji za novinare govorili o zloupotrebi položaja i ovlasti u MO Gradac te izvlačenju više od 1,5 milijuna kuna iz Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić, DVD-a Gradac i MO Gradac.

Kako je kazala Marina Novaković Matanić, SDP već tri godine pokušava gradsku vlast upozoriti na malverzacije koje se događaju u gradskim četvrtima i mjesnim odborima. Smatraju da izravnu političku odgovornost snosi gradonačelnik Jelić, od kojeg su zatražili ostavku.

"Nije moguće da nitko iz Grada nije znao za ovo što se događalo. Tražimo ostavke gradonačelnika Damira Jelića, pročelnika Ivana Uđbinca i referenta za MO i GČ u gradskoj upravi Željka Šafara", kazala je Novaković Matanić.

"Sve ovo sve više počinje sličiti na karlovačku Fimi mediju", kazala je Novaković Matanić.

Podsjetila je i kako je HDZ u Gradacu održao svoj predizborni skup 14.svibnja 2013. godine.

"Jelić se zahvalio svima na dolasku te napomenuo da se tu uvijek osjeća domaćinska atmosfera i poseban pozitivan naboj i da uvijek rado dođe u Gradac. Svaka kuna se ovdje dvostruko oplodi, rekao je Jelić. Pitamo se što to znači. Da li je on već tada znao da se tamo nešto događa i da li je i sudjelovao u svemu tome ili je to samo puka izjava. Ne možemo smatrati da je to samo puka izjava i da baš nitko nije bio upućen u to što se događa u Gradskoj knjižnici i MO Gradac", podsjetila je Novaković Matanić.

Pročitajte više