SDP-ov gradonačelnik Splita pobrinuo se za obitelj: Zbrinuo kćer u Ministarstvu kulture

Foto: Hina, Facebook

SPLITSKI gradonačelnik Ivo Baldasar zbrinuo je u prvoj godini mandata cijeli bataljon uhljeba po gradskim firmama i Banovini, no našao je mjesta i vremena da se pobrine i za članove svoje obitelji. Kćer Ivana Baldasar od početka godine radi u kabinetu HNS-ove ministrice kulture Andree Zlatar Violić, i to na ugovor o djelu, koji joj istječe koncem ovog mjeseca. Ministarstvo kulture pitali smo o okolnostima zapošljavanja, natječaja i ostalog, no bili su vrlo šturi te su cijeli odgovor saželi u svega dvije rečenice.

Ministarstvo kulture: Nije zaposlena, radi na ugovor o djelu

"Ivana Baldasar nije zaposlena u Ministarstvu kulture. Angažirana je temeljem ugovora o djelu od 20. siječnja do 30. lipnja 2014. godine na poslovima prevođenja i projektima EPK, Culturenet i drugim projektima Ministarstva kulture u pripremi", glasi odgovor Ministarstva.

Šteta što se nisu osvrnuli i na pitanje kako se ukazala potreba da se za sve te usluge angažira upravo kćer splitskog gradonačelnika iz redova SDP-a, koji obnaša vlast uz podršku HNS-a ministrice Zlatar Violić.

Split se kandidira za prijestolnicu kulture, a kćer gradonačelnika radi na projektu?

Baldasar je, inače, početkom godine imao nekoliko razgovora sa ministricom na temu rješavanja dubioznog ugovora intendanta splitskog HNK-a Tončija Bilića. Je li usput stvorio uvjete za angažman svoje kćeri? U Ministarstvu se odgovor na to ne može dobiti, a od Baldasara, sasvim sigurno, još i manje.

Zanimljivo je kako je mlada Baldasar ugurana u resor kulture, i to u projekt Europske prijestolnice kulture, za koju Split kandidira. Može li se pobuniti gradonačelnik nekog drugog grada koji bi također kandidirao za isti projekt? Snaži li Baldasar poziciju Splita ili obiteljski budžet? Jedno i drugo istodobno? Split se kandidira za prijestolnicu kulture, a kćer gradonačelnika radi na projektu. Ima li tu sukoba interesa?

Baldasarove muke u kulturi

Baldasar se, inače, našao na udaru Vitomire Lončar koja je za Radio Split komentirala situaciju oko nevjerojatnih događaja na izboru novog ravnatelja GKM-a pa je usput spomenula i kako je Teatar.hr otkrio kako mu je kćer zaposlena u kabinetu ministrice kulture. Kako je Index pisao, izbor za ravnatelja obilježila je skandalozna ostavka predsjednika Kazališnog vijeća, mladog SDP-ovca Igora Novakovića, koji je prije toga obavio telefonski razgovor. S kim ne zna se, ali mediji špekuliraju da je nazvao ili Baldasar, ili njegov savjetnik Drago Davidović, trenutno raspoređen u Ured Grada Splita ili, pak, Veljan Radojković, predstojnik Ureda državne uprave.  

Baldasar se sa svojim kadroviranjima u kulturi na domaćem terenu prilično muči, a nije se proslavio ni obijanjem katanca u po noći u Dioklecijanovim podrumima i izbacivanjem članova Hrvatske udruge likovnih umjetnika, kojima je oteo i prihod od 600 tisuća kuna, koliko ostvaruju od prodaje ulaznica za obilazak podruma.

Uhodana praksa

Zbrinjavanje članova obitelji nastavak je uhodane prakse Baldsarovog prethodnika Željka Keruma, koji je nećakinju Daliborku zbrinuo u Vodovod i kanalizaciju, gradsku tvrtku koju je u to doba vodio Kerumov direktor Antonio Kardum, a danas također Kerumov direktor iz Koteksa, prekaljeni SDP-ovac Zdravko Mulić, koji je za jednog nećaka našao mjesto u ViK-u, a za drugog u Čistoći... 

Ivana Baldasar podržala je na Facebooku kampanju svog oca koja se vodila uz slogane: "Split more mogućnosti" i "Svaki glas je bitan"...

 

 

 

 

 

Pročitajte više