SDP-ovac ljetos u 37. diplomirao, sada je savjetnik ministra; Mrsić: Njegova je funkcija samo formalna

Foto: Hina

37-GODIŠNJI SDP-ovac Jurica Meić nakon 20-godišnjeg se studiranja zaposlio u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava Miranda Mrsića.

Nema nikakavoga radnog iskustva, a godinama je bio prijavljen u računovodstvenoj tvrtki člana svoje obitelji. Jedino iskustvo mu je stranačko, a i sada je angažiran je na Mrsićevoj kampanji za šefa zagrebačkog SDP-a. Bio je zastupnik SDP-a u Gradskoj skupštini, zatim član Skupštine Holdinga (političko namještenje) te jedno vrijeme zaposlen u SDP-u. Nakon što je ljetos napokon uspio diplomirati, ministar Mrsić početkom listopada zaposlio ga je u svom kabinetu. Priču donosi Večernji list.

Za njegovo radno mjesto nije bio potreban natječaj, što znači da je Meić ministrov osobni izbor. Ministar ga ima pravo dovesti na radno mjesto, a s odlaskom ministra odlazi i on. Meić je tako preskočio Mrsićevu pripravničku stepenicu od 1.600 kuna na koju su osuđeni brojni nepovlašteni mladi s diplomom te prima plaću od 6450 kuna. Mrsić u tome ne vidim problem, tvrdi da je Meić sve što treba naučio na fakultetu. "Njegova funkcija savjetnika u kabinetu samo je formalna, on se zapravo bavi izračunima, analitikom... i za to mu radno iskustvo nije potrebno. I neki drugi ljudi su u mojem ministarstvu zaposleni odmah nakon fakulteta, a nisu stranački pripadnici. Jednostavno trebamo mlade ljude" poručio je Mrsić.

Meić nije komentirao ovu priču. Poručio je da je sada državni službenik te da se za sva pitanja treba obratiti glasnogovorniku.

Pročitajte više