Sa stranačke prešla na gradsku plaću: Tajnica splitskog SDP-a zbrinuta kao druga tajnica kotara Lučac Manuš

Foto: Hina

VESNA PERAK BONE, dugogodišnja tajnica splitskog SDP-a, prešla je nedavno sa stranačke na gradsku plaću.

Gradonačelnik i šef stranke Ivo Baldasar najprije ju je uzeo za savjetnicu za socijalna pitanja, no to je bio kratkoročni aranžman. Od prošlog tjedna Perak Bone je zaposlena kao tajnica gradskog kotara Lučac Manuš, koji inače već ima svoju tajnicu.

Predsjednik kotara: Nitko me nije izvijestio da imam još jednu tajnicu

Index se večeras čuo s predsjednikom kotara, SDP-ovcem Marijanom Babnikom. Čovjek ne zna da je dobio još jednu tajnicu.

"Ne, mene o tome nitko nije izvijestio, ni iz stranke, ni iz Grada. Sutra ću provjeriti tu informaciju u Banovini", kazao nam je Babnik.

Što će kotaru dvije tajnice?

Perak Bone javila se na natječaj koji je Grad raspisao za administratora. Javilo se, dakako, još kandidata, ali je kao i u većini gradskih natječaja u posljednje vrijeme, natječaj raspisan tek da se zadovolji procedura, pošto su mjesta već rezervirana za SDP-ove ili HNS-ove kadrove.

Gradonačelnik Baldasar u zapošljavanju svoje kolegice i prebacivanju sa stranačke na gradsku plaću ne vidi ništa sporno. Doznali smo već kako je Perak Bone teško pala nezaposlenost pa je gradonačelnik meka srca nikako nije htio ostaviti na cjedilu.

Novo radno mjesto kao izmišljeno je za deprimiranu kolegicu da joj se makar malo vrati život. Od kućnog praga dijeli ga svega par stotina metara i čak je i bliže nego ono staro u SDP-u na Bačvicama. Preostaje tek pitanje. Trebaju li kotaru dvije tajnice?

Pročitajte više