Sačekuša u Novom Sadu: Ubijen šef veterničkog klana i njegova supruga

Foto: RTS

NENAD OPAČIĆ i njegova supruga Jasmina ubijeni su sinoć u Novom Sadu u klasičnoj "sačekuši", a prema pisanju srpskih medija riječ je o mafijaškom obračunu. Naime, Opačić je bio vođa tzv. veterničkog klana.

Opačić je uhićen u poznatoj policijskoj akciji "Sablja" 2003. godine i nakon toga je osuđen na dugogodišnju zatvorsku kaznu. U presudi je stajalo da se bavio preprodajom narkotika, kao i da je bio suradnik zemunskog klana u nekoliko slučajeva otmice i iznude. Bio je jedan od vodećih ljudi organizacije "Firma", koja je povezivana sa trgovinom velike količine droge.

"Ubojstvo je počinjeno od strane za sada neidentificiranih osoba, a sve snage policijske uprave Novi Sad angažirane su na pronalaženju počinitelja", rekao je jutros načelnik policijske uprave Novi Sad Siniša Radaković za srpsku državnu televiziju.

Opačić je prema pisanju srpskih medija bio u posjeti kumovima u novosadskom Novom naselju. Kada je izlazio iz zgrade te krenuo prema automobilu sačekali su ih napadači i u njih ispalili desetak hitaca. U Opačića je ispaljeno pet hitaca, a u njegovu suprugu tri.

Vođa klana umro je na licu mjesta, a njegova supruga na putu prema bolnici.

 
 

Pročitajte više