Sanaderovi vozači na suđenju za Fimi mediju: Bivši premijer je nedjeljom išao na misu, a ne na kave s Barišićem

Foto: Tomislav Kristo/Cropix

SUĐENJE bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaju Fimi media nastavilo se ispitivanjem njegovih vozača Stephana Haraminčića i Vjekoslava Mikuljana te tajnice Nade Gregl. Osim njih, na klupi za svjedoke trebao bi se pojaviti bivši poslovni tajnik u Croscu Mladen Bradač.

Mikuljan i Haraminčić posvjedočili su da je Sanader išao nedjeljom na misu u crkvu u Zvonimirovoj, a ne na kavu s Mladenom Barišićem. Obojica su se prisjetila da su Sanadera nedjeljom vozili na misu u Zvonimirovu ulicu, no niti jedan se nije mogao sjetiti da bi nakon toga Sanader s prijateljima odlazio u Tkalčićevu na kavu kako je ispričao Barišić.

Sanaderova tajnica Nada Gregl posvjedočila je da je Barišića i bivšu HDZ-ovu blagajnicu Branku Pavošević, koja je priznala isplate stranačkim dužnosnicima iz tzv. crnog fonda, u vladi vidjela svega nekoliko puta.

Ispitan je i bivši poslovni tajnik Crosca Mladen Bradač. On je pobio iskaz poduzetnika Mladena Drpića koji je ranije posvjedočio da je HDZ-u preko četiri fiktivna ugovora s Fimi medijom dao donaciju od 625 tisuća kuna.
 

Podsjetimo, na prošlom ročištu svjedočio je Mate Mišo Kovač. Na početku svjedočenja Mišo je rekao da je pjevao na predizbornim skupovima HDZ-a 2007. godine te da su mu tada plaćeni putni troškovi te dnevnice za orkestar, ali da nije primio nikakav dodatni novac od Mladena Barišića. Kovač je rekao da poznaje Mladena Barišića i da ih je upoznao bivši predsjednik HDZ-a. Ipak, naglasio je da nikada nije išao kod njega na Carinu. Barišić je bio Sanaderov najveći sluga, ustvrdio je Kovač.

Mišo Kovač rekao je i da je za HDZ pjevao zbog sina Edija koji je bio član HDZ-a 90-te godine. Kovača je sutkinja u dva navrata upozorila da ne šeta sudnicom, a on je na izlasku bivšem premijeru dobacio: "Jesi zadovoljan predsjedniče?"

Pročitajte više