Sanja Bilač na Karepovcu: Grad Split novcem građana financira kampanju Željka Keruma

Foto: Stožer Sanje Bilač

SANJA BILAČ, nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Splita, danas je održala tiskovnu konferenciju na splitskom smetlištu Karepovac.

"Danas smo ovdje na brdu smeća od 60 metara, gdje je spektakl svaki dan. A današnji spektakl na Zapadnoj obali koštat će građane dodatnih 600 tisuća kuna. Grad novcem građana financira kampanju Željka Keruma, a od ove ekološke bombe na Zapadnu obalu utrošeno je 60 milijuna kuna. Zato smo baš danas, na otvaranje Zapadne obale, na Karepovcu kako bi podsjetili sugrađane na ovu licemjernu otimačinu, kojom je duboko povrijeđeno ne samo dostojanstvo, već i život naših sugrađana. Mi ne želimo šutjeti, mi nećemo okrenuti glavu", kaže Sanja Bilač.

"Zapadna obala raskrinkala Keruma i njegove motive za politiku"

Drži da su nebrigom Grada za Karepovac osobito pogođeni stanovnici Kile, Dračevca, Mravinaca i Kamena.

"Možemo li biti toliko bešćutni pa šutjeti da u ovim naseljima ljudi obolijevaju od zloćudnih bolesti i da je Grad gluh za njihove potrebe. Zapadna obala potpuno je raskrinkala ovu gradsku vlast i razlog zbog kojeg su Kerum i njegovi ušli u politiku", tvrdi Bilač.

Nije bilo političke volje

Kandidatkinja za dogradonačelnicu Katarina Gudelj upozorila je kako Splićani na Karepovac bace oko 15 milijuna kuna.

"No, novac nije u novčanicama, već u kartonskoj ambalaži, plastici, pet ambalaži. Vlast ništa nije napravila na edukaciji građana o odvajanju i razvrstavanju otpada, što je u mnogim zemljama najnormalnija stvar. Neshvatljivo je kako se problem nije pokušao riješiti kroz pretpristupne fondove. Nema ni modela saniranja, a nije bilo ni političke volje da zaživi osmišljeni sustav zbrinjavanja otpada", kaže Gudelj.

Nezavisna lista Sanje Bilač najavljuje kako će uz posebnu potporu naseljima uz Karepovac provesti učinkovit i kvalitetan sustav odvajanja otpada.

Pročitajte više