Sarkozy u strahu od novih napada tjera radikalne islamiste iz zemlje: Takvi ne zaslužuju našu milost!

SLUČAJ Mohameda Meraha potpuno je promijenio život u Francuskoj i način na koji vladajući gledaju na pojedine vjerske zajednice unutar društva. Prag tolerancije spustio se na nulu, a svi koji predstavljaju i potencijalnu prijetnju sigurnosti države i njezinih građana, sankcionirani su.

Prema izjavama francuskih policijskih službenika, dvojica radikalnih islamista deportirana su jučer iz zemlje, a ista sudbina čeka još nekoliko njih. Prema izjavama ministra unutarnjih poslova, dvojica muškaraca deportirana su u svoje domovine Alžir i Mali.

Dvojica imama iz Saudijske Arabije i Turske te Tunižanin kojeg se sumnjiči za pripadnost militantnoj skupini još čekaju odluku o deportaciji. Francuske vlasti izjavile su kako je ovo samo početak te da će učiniti sve što je potrebno da bi zaštitili svoje građane i spriječili ponavljanje tragedije poput one koju je prouzročio Mohamed Merah.

Bez tolerancije za radikalne islamiste

"Ne prihvaćamo radikalni islamizam! Ovo nije nova politika vlasti, oduvijek je bilo tako, ali nakon onoga što se dogodilo u Toulouseu moramo širom otvoriti oči i budno paziti na sve što se događa oko nas", izjavio je ministar unutarnjih poslova Gueant.

"Svi oni koji na bilo koji način povrijede vrijednosti Francuske, odmah će biti deportirani s našeg teritorija. Neće biti iznimaka i prema nikome nećemo imati milosti", jasan je bio Nicolas Sarkozy.

Pročitajte više