Saslušan "svećenik ubojica", čekaju se nalaz obdukcije i odluka o pritvoru



DON IVAN SINANOVIĆ, svećenik kojeg se sumnjiči da je ubio predsjednika Mjesnog odbora Banići Marka Kraljevića, danas je saslušan u Dubrovniku ispred zamjenice županijskog državnog odvjetnika Katije Kristović.

Sinanović je ispitan u prisutnosti svoje odvjetnice, a nakon saslušanja vraćen je kod pritvorskog nadzornika PU dubrovačko-neretvanske, odnosno u zgradu policije poznatije u Dubrovniku pod nazivom "Vila Palma".

Lokalni portal Dubrovnikpress javlja kako je Županijski sud za suca istrage odredio Đorđa Benussia koji će danas odlučiti o tome hoće li svećenik biti zadržan u pritvoru.

Prema neslužbenim informacijama, obdukcijski nalaz još nije predan Državnom odvjetništvu, s obzirom da nije gotov. Očekuje se kako to moglo biti danas poslijepodne.

Podsjetimo, nakon dojave da netko lupa i galami ispred župne kuće u kojoj stanuje don Ivan Sinanović, policija se uputila prema mjestu događaja. Kada su došli, na samom ulazu u hodniku župne kuće, zatekli su mrtvo tijelo 49-godišnjaka s vidljivim tjelesnim ozljedama. 

Na licu mjesta odmah je uhićen 43-godišnji don Ivan Sinanović, župnik Svete Marije Magdalene pod sumnjom da je ubio 49-godišnjeg Marka Kraljevića, predsjednika Mjesnog odbora Banići. Kraj tijela nije bilo oružja pa se pretpostavlja da ga je zatukao golim rukama.

Dubrovački biskup Uzinić odmah je trajno razriješio don Sinanovića službe župnog upravitelja u Banićima i do daljnjeg mu zabranio vršenje svih svećeničkih dužnosti.

Pročitajte više