Šator-ekstremisti šire lažnu fotografiju Marijane Mirt i huškaju na njeno ubojstvo

Fotomontaža: Index

ZBOG  fotografije nepoznate ženske osobe koja pozira s kokardom i noževima s maloljetnim osobama dok su u pozadini portreti ratnog zločinca Draže Mihailovića, Marijana Mirt angažirat će odvjetnika.

Naime, niz ekstremističkih portala te osoba s društvenih mreža objavilo je informaciju kako se na fotografiji nalazi upravo "organizatorica antibraniteljskih prosvjeda Marijana Mirt".

"Eto kako mediji kreiraju stvarnost - Nezavisno je plasirao 'moju' fotografiju i mogu se pohvaliti da su ostavili utisak! Upitala bih novinara - kurvino ustaško kopile koje je objavilo tekst - jel mu drago? Nego štakore... što me dođeš sam ubiti a ne da huškaš retardirane poluidiote?!", napisala je Mirt na svom osobnom Facebook profilu.

Hrvatica sam, Zagrepčanka i antifašist

Naime, to je bila njena reakcija na objavu Milana Butorca koji je objavio spornu fotografiju kako je riječ o Marijani Mirt "pokretaču prosvjeda protiv Hrvatskih branitelja". Butorac je naglasio kako to treba znati "cjelokupna Hrvatska javnost" jer je riječ o osobi kojoj se "dozvoljava da diže bunu protiv Hrvatskih branitelja". Fotografija je podijeljena 602 puta.


Osim "nezavisno", poziv na linč objavilo je i profašističko glasilo dnevno. 

"Ima li kraja ovoj umobolnosti? Stave sliku žene koja je 30-tak godina mlađa od mene i očigledno živi negdje u Srbiji kao moju?! Zaboga zar su ćoravi? Moroni svemirski baš kao i njihovi čitatelji!  Ovo je čisti govor mržnje, huškanje umobolnika na hajku, poticanje na ubojstvo, i prijavit ću ga", kaže Mirt na svom Facebook profilu dodajući da je Hrvatica, Zagrepčanka i antifašist.

 

Pročitajte više