Šatoraši pozdravili odluku Thompsona da sudjeluje u središnjoj proslavi Oluje

Foto: Facebook

ŠATORAŠI koji prosvjeduju u Savskoj 66 i između ostalog traže ostavku resornog ministra dok pozivaju na rušenje demokratski izabrane vlasti u priopćenju za javnost pozdravljaju odluku Odbora za proslavu Dana pobjede u Čavoglavama i Marka Perkovića Thompsona da kao suorganizatori 5. kolovoza sudjeluju u centralnoj proslavi 20-e obljetnice vojno-redarstvene akcije "Oluja"  u Kninu.

> VIDEO Pogledajte kako Glogoški poziva na državni udar, a mala djeca pjevaju Čavoglave

"Na taj način ponovno dokazujemo snagu hrvatskog zajedništva koju nikakva politika ne može podijeliti.  Pobijedili smo zajedno i stvorili Republiku Hrvatsku, nastavimo ju graditi zajedno, to je zalog koji su nam ostavili naši prijatelji i suborci koji nisu dočekali sunce pobjede zbog kojeg su nesebično ugasli  svoje živote. Ponosni i okupljeni u zajedništvu proslavimo  najveći dan u hrvatskoj povijesti koji je temelj i simbol hrvatske pobjede i slobode, ostvarenje tisućljetnog sna svake Hrvatice i Hrvata.

VRA Oluja 5. kolovoza je datum kada je oslobođenjem hrvatske vraćeno dostojanstvo hrvatskog vojnika i čovjeka i kao takav upisan je u svijest mladih naraštaja, jer je oslobođenjem teritorija hrvatske države konačno oslobođena i njezina povijest," navodi priopćenje koje završava s Thompson stihovima: 

"Ljubi svoju zemlju, ljubi, tu sagradi dom,
i brani je krvlju svojom povezan si s njom.
Ljubi svoju zemlju, ljubi blagoslovljen plod,
i ponosno po njoj hodaj svoj zemaljski hod."

I porukom: "Neka naša srca kao jedno kucaju 100% za Hrvatsku!"

Pročitajte više